edge of tomorrow Edge of Tomorrow Konusu ve Oyuncuları 2014 Başrollerini Tom Cruise, Emily Blunt ve Charlotte Riley ‘nin paylaş...

Film Seçkisi: Fantastik - Bilim Kurgu

/
32 Comments
tom cruise and emily blunt
edge of tomorrow

Edge of Tomorrow Konusu ve Oyuncuları 2014

Başrollerini Tom Cruise, Emily Blunt ve Charlotte Riley ‘nin paylaştığı filmin yönetmenliğini Doug Liman üstleniyor.
İnsanlığı/dünyayı yok etmeye çalışan, güçlü ‘Mimics’ adlı uzay birliğine karşı gelebilen hiçbir ordu/sistem yoktur. Bu birliğe karşı tüm ordu güçleri birleşmek zorundadır, ikinci bir şans yoktur. Tecrübesiz subay Bill Cage ~Tom Cruise, bu görev için atanır atanmasına ama onun için intihardan farkı yoktur. Daha ilk hamlede öldürülen Bill Cage için bu son değildir, her ölüm yeni bir başlangıcı doğuracaktır. Aynı gün içerisinde yeniden doğup yeniden ölen Cage, bu kısır döngü içerisinde Mimics’lere karşı daha güçlü, zeki ve sağlam mücadele edecektir.
Aksiyon kategorisinde tavan yapan Tom Cruise, bu sefer bilim kurguda da aynı başarıyı yakaladı. Bu döngüde daha dikkatli, daha heyecanlı kurguya odaklanıp ve merakla sonunu getirmeye çalışacaksınız. Oblivion filmi ile kıyasladığımda da Edge of Tomorrow açık ara önde! IMBD:7,9 Bu kaliteli, muhteşem yapımı kaçırmayın derim, Emily Blunt’u da unutmayalım, güzel eşlik etti...
george clooney filmleri
tomorrowland

Tomorrowland Konusu ve Oyuncuları 2015

Yönetmenliğini Brad Bird’in üstlendiği fim, Damon Lindelof, Brad Bird, Jeff Jensen’in “Tomorrowland” adındaki hikayesinden uyarlandı. Başrollerinde George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Kathryn Hahn, Judy Greer gibi ünlü oyuncuların yer aldığı, Walt Disney imzası taşıyan bilm kurgudur.
Frank Walker ~George Clooney çocuk yaşta icat ettiği jet yeleği sayesinde Tomorrowland’in ışıltısına, robotlarına, bilimine şahit olmuş hatta gelecekte yaşamış dahi bir çocuktur.
Bilme meraklı olan Casey ~Britt Robertson nereden geldiği belli olmayan rozete dokunmasıyla kendini gelecekte bulur. Rozet ile araştırma yaparken hayal kırıklıklarına yorgun düşmüş Frank ile Casey bir araya gelir. Zaman ve uzayda var olan “Tomorrowland’in yeri ve sırlarını ortaya çıkarmak için yolculuğa çıkarlar…
Walt Disney’in masalsı, fantastik yapımlarını çok seviyorum. Filmin ilk dakikaları o ışıltılı gelecek ortamı beni çok heyecanlandırdı. Oyuncular da George Clooney ve Hugh Laurie -aaa House! oldum :)- olunca keyfim iyice katlandı. Mesajlar ve görseller güzeldi. Ailecek izleyebileceğiniz alternatiflerden biri olabilir. Şans verin…IMBD: 6,5. 

into the woods film yorumu
into the woods

Into the woods Konusu ve Oyuncuları 2015

Walt Disney’in masalsı akımı devam ediyor.
Yönetmenliğini Rob Marshall‘ın yaptığı birbirinden ünlü oyuncuların Johnny Depp ,  Emily Blunt ,  Meryl Streep ,  Anna Kendrick ,  Chris Pine  yer aldığı fantastik, komedi, müzikal yapımdır.
Sindrella, kırmızı başlıklı kız, rapunzel kahramanları aynı filmde buluşuyor, bir de cadı ekleniyor ve mavi ay laneti kaldırmak için mavi ay gecesi bekleniyor. Bir fırıncı ve karısı çocukları olması için cadıya yardım etmeye niyetleniyor. Ormanda cadının dört isteğini  kırmızı bir pelerin, beyaz bir inek, sarı mısır püskülü/saç ve altın kadar saf pabuç aramaya çıkarlar.
Macera ve büyüler hız kesmeden müzikal eşliğinde izleyici ile buluşuyor. Güzel bir kolaj sizi bekliyor. IMBD: 6.

mina kunis and channing tatum
jupiter ascending

Jupiter Ascending Konusu ve Oyuncuları 2015

“Ne kadar umursarsan, dünya sana zarar vermenin o kadar çok yolunu bulur.” 
Efsane Matrix’in yönetmenleri Andy Wachowski ve Lana Wachowski kardeşlerin yapım ve kurgusunu üstlendiği filmin başrollerini Mila Kunis ve Channing Tatum paylaşıyor.
Jupiter Jones -Mila Kunis kendi halinde sıradan bir hayat süren temizlikçi bir kadın olsa da dünyaya gelişi sırasında sıradışı olaylar meydana gelmiş ve genetik araştırmalar sonucu büyük bir suikastın hedefindedir. Bir gün asker Caine –Channing Tatum dünyaya iner amacı Jupiter’i bulmaktır. Çünkü Evren’in Kraliçesi olarak bilenen ölümsüz kraliçenin hükümdarlığını yok edecek kişi, Jupiter’dir.
Wacgowski kardeşlerin imzasını görünce beklentiyi ister istemez büyük oluyor ama maalesef ki o kadar hayran kalınacak bir yapım değil. Efektler, silahlar, kıyafetler, oyunculuklar iyi fakat kurgu sıradan, basit kalıyor, bütünlük yok. IMBD:5,4. Filmde en sevdiğim şey ise uçan kaykay, keşke benim olsa...

James McAvoy and Daniel Radcliffe
Victor Frankenstein

Victor Frankenstein Konusu ve Oyuncuları 2015

Yönetmenliğini Paul McGuigan yaptığı Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown-Findlay, Andrew Scott, Bronson Webb gibi ünlü oyuncuların yer aldığı bilim kurgu, dram, korku yapımıdır.
Sıradışı fikirleri olan bilim insanı Victor Frankenstein -James McAvoy sirkte kambur bir palyaço ile karşılaşır. Palyaçonun tıbbi bilgisine hayran kalır. Köle muamelesi gören, ismi dahi olmayan palyaçoyu esaretten kurtarır. Ona kimlik kazandırır. O, artık Frankestein’ın asistanı, Igor Strausman’dır. -Daniel Radcliffe

Yoktan var edebilmenin peşine düşmüşlerdir. Ancak zaman geçtikçe bu tutku, Victor’un takıntısı haline gelmeye başlar. Israrı başta kendisi olmak üzere herkes için tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Durumu fark eden Igor, Victor’un hırsına yenik düşmesine engel olabilecek mi?
Bilim kurgu filmlerini seviyorum. Çok eleştiri alan filmlerden. IMBD:6,0 alan filme ön yargı ile başladım. Beklentim yüksek olmadığı için mi bilmiyorum, keyifle izledim. O hırsı, tutkuyu hissettim. Aksiyon seyrindeydi. Fena film değildi, izlenmez demiyorum. Vaktiniz varsa izlemenizi tavsiye ederim. İnsanoğlunun acizliğine şahit olmak güzeldi. 

iyi seyirler...



BENZER YAYINLAR

32 yorum:

  1. Ooo!Bissürü film var burada hepside ilgi çekici. fırsat bulursam izleyeceğim

    YanıtlaSil
  2. Listeye aldım bir kaçını.İzleyelim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi seyirler, yazıyorum yazdım umarım seversin ;)

      Sil
  3. İçlerinden sadece Frankenstein'ı izledim ve çok güzeldi ya soluksuz izletmişti kendini. Diğerlerini de hemen izleme listeme alıyorum Fenom, senin önerilerin hiç fos çıkmıyor maşallah :D Özellikle Tomorrowland'i, Damon Lindelof'u görünce acccayip merak ettim. O işin içindeyse, ben de varım :D Teşekkürler! :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek de sevilmemiş Frankenstein, eleştirilmiş Gözde ama ben de severek izledim, aksiyon varsa benden geçiyor =))
      bazı yapımlar orta düzeyde, kimini beğeniyorum kimini beğenmiyorum ama paylaşıyorum izlediklerimi, beğendiklerim iyidir genelde ;) İyi seyirler, umarım seversin ;)

      Sil
  4. Daniel radcliffe filmi de varmış aslında ben bu filme gidicektim sonra öyle kaldı unuttum, o zaman bir izleyelim bakalım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daniel'in performansı filmde çok iyiydi saliha, izlemelisin ;)

      Sil
  5. Edge of Tomorrow'u çok sevmiştim. Aslı bir japon mangasıymış, çocuklar okudular, hüzünlüymüş aslı daha. Tomorrowland de hoşuma gitmişti. Jupiterli olanı sonuna kadar izlemedim sanırım. Into The Woods'u sevmedim. Oysa masallara bayılırım ama niyeyse sarmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Handan ;)
      Aaa bilmiyordum pek araştırmadım.. Into the woods müzikal tarzlara göre başarılı geldi bana ama zevk işte ;)

      Sil
  6. Çok güzele benziyorlar hiçbirini de özlemedim bu akşam izlemeyi düşünüyorum Victor Frankenstein konusu hoşuma gitti 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyince yine gel esra, bakalım beğenecek misin?

      Sil
  7. İlk film hariç listedekileri izlemedim. Bilim kurgu seviyorum, Yarının Sınırında ortalamanın üzerindeydi benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleri de bir-iki tık altı yazdan kalan 😉

      Sil
  8. Listeye aldım bakalım :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seyirler, umarım beğenirsiniz daha mutlu yaşam😉

      Sil
  9. Film deyince aklıma fantastik ve bilim kurgu gelir.Ama konularında genelde aynılığı sürdürmeleri, bir süre sonra çekiciliklerini yitirmeye sebep oluyor.Dünyanın yok oluşu ve kurtarıcılar."Marslı" tarzı filmler daha bir olasılık dahilinde fantastik ;) Bi dolu laftan sonra,güzel filmlere benziyorlar yine de dayanamayıp izliycem.Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  10. Bu yıl neredeyse hiç film izlemedim herhalde, senin şu seçkilerin altını üstüne getirmek lazım aslında. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapımlar vardı kalem fili, izlemeden önce gel, ben söylerim 😂😂😂

      Sil
  11. Komşummmm hihihihi bilim kurgu mu en bi sevdiğim, alırım hepsinden bir dal ki 😌😌 Victor Frankenstein izlenecekler arasındaydı not defterimde sende yazdığına göre ben bi ara bakayım buna 😉

    YanıtlaSil
  12. 2 tane filmi ajandama not ettim.. İzledikten sonra bloğumda seni de etiketleyerek paylaşacağım ^^

    YanıtlaSil
  13. Hiçbirini de bilmiyormuşum, ne kadden ayıp. Hazır liste, dursun kenarda, izlerim inşallah. Hayırlı bayramlar Fenomen hatun ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler emine, izlersin fırsat buldukça ne acelesi 😉

      Sil
  14. Edge of Tomorrow filmini kızlarla izlemiştik, güzeldi, diğerlerini izlemdim ama listeye aldım :D

    YanıtlaSil
  15. Değişik bir film, başlayınca ne zaman bitti, AA ee oluyorsun Ausecim 😂😂😂
    Evet haklısın ama Jupiter vasattı biraz yaa 🙊
    Umarim seversin bal yanak 😙😙😙

    YanıtlaSil
  16. Edge of Tomorrow ile Victor Frankenstain filmlerini izlemiştim sadece. Edge Oblivion'dan gerçekten çok daha iyiydi söylediğin gibi. Frankenstain ise pek sarmamıştı beni. Özellikle Daniel Radcliffe, Harry Potter karakterinden sonra başka bir şey olmamalı gibi geliyor bana, hayat boyu maaş bağlasınlar öyle geçinsin gitsin. :D Bir türlü yakıştıramıyorum başka rolü. :) Sihirbazlar Çetesi 2 filminde de vardı, yine garipsemiştim.
    Diğer filmlerin puanları hayli düşükmüş, genelde imdb 7,5 ve üstünü izlemeyi tercih ediyorum ama onların da arada saçmaladıkları oluyor açıkçası. Güzel filmlere düşük puan verip, kötülere aşırı yüksek puanlar verebiliyorlar. Yorumlarına göre değerlendireceğim diğerlerini o yüzden. Güzel olmuş böyle paket usulü bir kaç film birden, kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  17. Hepsini not aldım en kısa zamanda izleyeceğim.
    Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Tom cruise u izledik esimle anlasamadik o konuda. Ben sevemedim filmi 😕.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...