Pazartesi nostaljisine devam...  Anne elinden köyümün lezzeti... Yapımı kolay, lezzeti olay bir atıştırmalık!!.. Yanına da çay, ohhh değm...

Tavada Patates, Soğan, Kuru Biber

/
42 Comments
Pazartesi nostaljisine devam... 

Anne elinden köyümün lezzeti... Yapımı kolay, lezzeti olay bir atıştırmalık!!.. Yanına da çay, ohhh değmeyin keyfe :)



Malzeme listesi;
2 adet patates
1 adet soğan
2 adet kuru biber
lavaş

Tavaya kabuklarını soymadan -temizlenmiş- patatesleri ve soğanı koyalım. Soğan suyunu bırakıyor bu yüzden alüminyum folyoyu ile soğanın alt kısmına koyabilirsiniz/çevresine sarabilirsiniz.  
Kısık ateşte patatesler yumuşak hale gelinceye kadar pişirelim, yani kapağını kapatıp bir süre unutun, akılınıza geldikçe çevirmeler yapabilirsiniz :) 
Pişmesine yakın kuru biberi de ekleyelim. Ben de köyümün yufkası vardı onu kullanarak dürüm yapmıştım, lavaş da tercih edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Güzel bir hafta diliyorum... Sevgiler...







BENZER YAYINLAR

42 yorum:

  1. ay yapıcim taam yenmez mi buuu :) kore yemeği mi bu korenin hangi köyünden yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa Deep! ne Koresi yahu, yörük yemeği bu saf kan Türk hahaha :)

      Sil
    2. Soğan lavaş bozar Koreyi Deeeeep :D

      Sil
    3. Dimi ama gerçi onlar ölür bu tarife de :) böcek yiyen kültür :)

      Sil
    4. Dimi ama gerçi onlar ölür bu tarife de :) böcek yiyen kültür :)

      Sil
    5. Ölü olduğu kesin olmayan şeyleri yiyemem ben ;D gurban olsunlar pattase soğana :)

      Sil
    6. Olsunlar tabiki, hııh :)

      Sil
  2. okurken ağzımın suları aktı acıkmışım sanırım. Patateslerde eskiden sobalar vardı babannemlerde. Biz maşinga derdik. Ordaki patateslere benziyor. Gerçekten benim için pek bi nostalji oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde kuzine derdik :) Evet, o tadı yakalıyorsunuz ;)

      Sil
  3. çok güzel oluyor bencede :) bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum takipteyim sevgilerle
    http://apaydindunyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Soğanın o pişmiş haline bittim. Lavaşa azıcıkta yağ sürüp dürüm yaptım mı değme keyfime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen hatta lavaşı ısıt tereyağını sür içine döşe malzemeleri, oh mis :)

      Sil
    2. Zülal, Korem,
      Napıosunuzzz???? Çarpılırsınız mazallah :S

      Sil
    3. Oku üfle bizi Dağınık! Coştuk yaa :)

      Sil
    4. Beni aştı! Güncü teyZelere görev verdim her ay 100'er tane okuyup üflicekler :D
      Sonra gelsin diyet tarifler ahahhaa

      Sil
  5. böyle zahmetsiz şeyler nasıl da lezzetli oluyor yalnız!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap sevinci,

      Ama o patates pişene kdrki zaman??? Zaman da emektir!
      Hem patatesleri yıkaaaaaaaa, soğanı soy yıkaaaaaa, biberi yıkaaaaa, tavaya kooooyyyy.... ooohhhoooo...

      Sil
    2. Soğanı soyma kız gerek yok :)
      Dağınık! Yorum desteklerine bayıldım, benim yerime yazmalar, kime çektin acaba :) çok teşekkürler, mucx

      Sil
    3. dağınık anne,
      hahahahaa e tabi o da bi şeeeeeeeey!:)

      Sil
    4. Kitap sevinci!
      Tabi ki bişi :)) her emeğin değerini üşengeç adama sorcaksın :D ahahhahhaa

      Korem Fenomenim :)
      Senin blog benim blog :) her yerden çıkabilirim :D uyarı koy ahaha :D

      Sil
    5. Aman sen çık yeter ki! Canıma minnet :)

      Sil
    6. Hehe.. Hisse alcam blogtan :)

      Sil
    7. Hissenin %50si senin olsun be Dağınık! ne olacak kırışalım :)

      Sil
    8. hahahaaa o da doğru yaa!:) bazen mutfağa gitmeye bile üşendiğim aklıma geldi de hak verdim:)

      Sil
    9. Hah işte Kitap Sevinci bana bunlarla gel ahahahaha :D görmek istediğim ruh bu :)))

      Fenom gel anlaşalım! Kırıştım gitti :D
      Buralar dutluktu önceden :D
      haha!

      Sil
    10. Dimi mecidieköy gibi dutluk, kadıköy gibi hayvan pazarı :)
      Anlaştık, deal! :)

      Sil
  6. Küçükken anneannemlerde kuzine vardı onun fırın gibi bir yeri olurdu. İşte oarada yaparlardı. Ne çok severdik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o tadı yakalıyorsun :) Güzel atıştırmalık, sevilmez mi :)

      Sil
  7. Korem Fenomenim

    Bunlar tavada pişiyor mu öyle hiçbir şeysiz??? Patates özellikle? Hem de bütün!
    Aydınlat beni...
    Ah ekmek arası patates!!!!! Ne güzel bir şeysin! Lavaşta da olsan olur, yufkada da!!!!
    Yufka getireceksen seni yolda karşılayım hahaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne olacak, getireyim hemen seviyorsan, yeter ki iste Dağınık!!!
      Aynen öyle hiçbir şey yapmaya gerek yok pişiyor, eğer patatesler büyükse ikiye böldü süreyi kısa tutmak için, ama bebek patatesleri tercih edersen daha da hızlı olur :) gel bana yapıp yiyelim beraber ki, hee soğanın dışını alüminyum folyo ile kapla ya da altına koy suyu alınca tavadan zor çıkıyor,Yanık gibi oluyor :)

      Sil
    2. Gelcem gelcem :)))) gelmem mi? Bi gel kurtulamayacaksın benden :)
      Pişmiş soğan-biberle çok aram yok :) ama pattes-lavaş yeter bana :D

      Ya da benim soğan biber çiğden olsun :))

      Sil
    3. olur tabi ki, nasıl istersen o şekilde yaparız ;)

      Sil
  8. Ben buna bir de limonu yakıştırıyorum. Seviyorum böyle şeyleri yaa.. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. soğanı çiğ yiyen ben tavasını da severim tabii :D ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık canım. Urfa yöresinde sabah kahvaltısında yiyiyorlar bunu orada görmüştüm ben. Ama patatesleri yerken kabuklarıyla beraber yiyiyorlar. Adına da Harran Kubbe diyorlar :) Bir de yanına patlıcan ve isot biber közlüyorlar. Lavaşa sarıp afiyetle yiyiyorlar :) Anlatırken bile canım çekti inan. Ben de yapayım en kısa zamanda :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle bebek patates ise kabukları ile beraber yiyorum ki :)
      isot olmazsa olmazları zaten hihihi, yap yap afiyet olsun şimdiden ;)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...