Bridge of Spies Bridge Of Spies Konusu ve Oyuncuları 2015 “Oyunun ne olduğunu bilmiyorsan bir sonraki hamleyi nasıl hesaplayabil...

Film Tavsiyesi | Dram - Biyografi - Gerilim

/
38 Comments
Bridge of Spies ımbd
Bridge of Spies

Bridge Of Spies Konusu ve Oyuncuları 2015

“Oyunun ne olduğunu bilmiyorsan bir sonraki hamleyi nasıl hesaplayabilirsin ki?”
Steven Spielberg tarafından yönetilen, senaryosu Ethan Coen ve Joel Coen tarafından yazılan, Amerikan tarihi drama, gerilim filmdir. Oscar ödüllü Tom Hanks’e Mark Rylance, Amy Ryan, ve Alan Alda gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor.
James B. Donovan ~Tom Hanks sigorta avukatıdır. Rudolf Abel isimli Sovyet ajanı Amerika’da yakalanır. Avukatı olarak James Donovan atanır. Bir anda her şey değişir ve kendini gergin bir müzakerinin ortasında bulur.
Sovyetler Birliği tarafından uçağı düşürüldükten sonra tutuklanan U-2 casus uçak pilotu Francis G. Powers ve Almanların sırf yanlış zamanda yanlış yerde bulunduğu için esir aldığı Amerika’lı öğrenci Frederic Pryor’a karşılık Rudolf Abel’in takas edilmesi için aracı olacaktır. Tüm sorumluluğu James Donovan üstlenmek zorundadır.
“Hiç korkmaz mısın sen?
– Faydası olur mu ki?”
Film kısaca soğuk savaş sırasında avukat James B. Donovan’ın 1960’da ki U-2 krizinde yaşadığı hikayeyi anlatıyor. Dönem çok güzel yansıtılıyor, kaliteli bir yapım. Keyifle ve merakla izledim. Tom Hanks zaten efsane, Spielberg yapımları da şahane olunca izlemenizi tavsiye ediyorum. IMBD:7,6. 

Black Mass IMBD
Black Mass

Black Mass Konusu ve Oyuncuları 2015

Unutma, eğer tanık yoksa olay yaşanmamış demektir.

Yönetmenliğini Scott Cooper’ın yaptığı başrollerde Johnny Depp, Kevin Bacon, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Peter Sarsgoard gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dram, suç türünde ABD yapımıdır.
Filmde FBI’ın en çok arananlar listesinde yer alan mafya babası ‘Whitey’ olarak bilinen James Bulger’ın biyografisi işleniyor.
 Boston’da bir tarafta azılı suçlu James Bulger ~ Johnny Depp diğer tarafta kardeşi eyalet senatörü Bill Burger ~Benedict Cumberbatch…
Yıllar sonra iki çocukluk arkadaşı James Bulger ve John Connelly ~Kevin Bacon karşılaşır. James İralanda’nın en önde gelen mafyasının lideri iken John FBI’de çalışandır. Terfi alabilmek için İtalyan mafyasını çökertmek zorundadır. Bu iş hiç de kolay değildir. Çocukluk arkadaşı James’ten yardım ister. İşbirliği yaparlar ama gün geçtikçe iş çığırından çıkmaya başlar…

Johnny Depp’in hemen hemen her filmini izliyorum, oyunculuğunu seviyorum ama bir o kadar da biyografi gibi yavaş, durağan işleyen yapımlardan uzağım. Black Mass’i ilk gördüğümde Depp’in makyajı dikkatimi çekti, -bir de Benedict Cumberbatch’i görünce- filmin konusuna bakmadan izlemeye başladım, “aaa Atatürk’e mi benzetmeye çalışmışlar bu nedir?” demeden de geri duramadım ki! Whitney’in biyografisini izlemek keyifli miydi, eh işte. Çok keyif alarak izlediğim söylenemez. Oyuncuların hatırına izlediğim mafya filmi diyebilirim. Depp özellikle yine hakkını vermiş! Film çok eleştiri almış, yerden yere vuranlar da var sevenler de hatta Depp’e kızanlar da! IMBD: 7,0. 

Sicoria IMBD
Sicoria

Sicoria Konusu ve Oyuncuları 2015

Başrollerinde Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jeffrey Donovan ve Jon Bernthal’in yer aldığı  filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenirken, senaryo koltuğunda da Taylor Sheridan oturuyor.
ABD ve Meksika arasında bulunan kanunları olmayan sınır kenti Suarez’de suçluları yakalamak için operasyon düzenlenecektir.  İdealist FBI ajanı olan Kate ~Emily Blunt bu operayona gönüllü olarak katılır ama işin içinde başka şeyler vardır. Özel operasyon kuvveti görevlilerinin uyuşturucu kartelleriyle mücadelesinde bir piyon gibidir ve olaylar istemediği, kanuna aykırı şekilde yapılsa da eli kolu bağlanacaktır.
IMBD:7,7 alan film Oscar ödülü için de bir çok dalda aday oldu. Emily Blunt filmi, aksiyon diye izlesem de kurgu ve hız düşük daha çok suç filmi gibi. Sinematografik açıdan neredeyse kusursuz olan ve eleştirmenlerden tam not alan film olarak bilinse de beklentiniz yüksek olmasın!…

İyi seyirler...




BENZER YAYINLAR

38 yorum:

  1. Ellerine sağlık Kore Fenomeni, ben de izleyeceğim inşallah :) Not alıyorum her birini ama kısmet ne zamana artık, orayı bilmiyorum, zamansızlık malumun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hadi inş blana, keyifle izle tez vakit ❤❤❤

      Sil
  2. Uygun zamanda izlemeyi düşünüyorum.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle izleyip yorumlayacağım ve seni de etiketleyerek paylaşacağım bitanem.. Filmler çok dikkatimi çekti.. Paylaşım için çok çok teşekkürler canım benim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, bekliyorum Fatma Gökmen 😉
      Rica ederim, iyi seyirler..

      Sil
  4. Tom Hanks'in filmini yeni seyrettim ve çok beğendim . Diğer filmleri de aklımın bir köşesine kaydettim. İzleyeceğim :))

    YanıtlaSil
  5. Tom Hanks'in filmini yeni seyrettim ve çok beğendim . Diğer filmleri de aklımın bir köşesine kaydettim. İzleyeceğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ben de nilüfer, bayıldım hatta 😄😄😄 umarım beğenirsin onları da 😉

      Sil
  6. Tom Hanks'i severim ben. Onun için filme bakmalı...

    YanıtlaSil
  7. "Bir Tom Hanks Filmi" yazsan yeterdi :)

    YanıtlaSil
  8. Nerelerdeymiş benim kitap kurdu kızım? Kızımla torunum film seyrederken konuşurlar. Johnny Depp'i beğeniyorlar :)Kafamı uzatır bakarım zaman zaman.Emeğine sağlık.Sevgiler kızıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ece abla burdayım da blogları gezemiyorum pek, kitaplara gömüldüm gerçekten, çok teşekkür ediyorum ve öpüyorum, sevgiler saygılar...

      Sil
  9. Ooo, yeni film tavsiyeleri demek , feno sana yetişilmiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla film kitap gidiyorum, aralara kore dizileri derken Saliha geçiyor günler... 😂😂😂

      Sil
  10. 3 filmi de izledim. Sanırım hepsine sayende başladım Fenomen:) Sicoria ve Black Mass suç türünün hakkını vermiş filmler bence. Bridge of Spies filmini de ilgiyle izledim. Filmde Amerika hep iyi,hep kazanir mesajı vermişler gibi geldi bana. Tom Hanks'i izlemek her daim büyük keyif verdiğinden bahsettigim mesaji halen görmezden gelmeye calisiyorum:)) Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imbd ile yarışıyorsun sen zülal, izlemez misin hiç 😂😂😂
      Sicoria ne bileyim bir aksiyon istedim, yükselemedim, adrenalin olmayınca tam geçmiyor benden 😉
      Öyle ama abd işte huyu kurusun 😂😂😂

      Sil
  11. Tam da işlerin yoğun olduğu kendime film gecesi yaşatmadan önce okuduğum en güzel yazıydı, sicoria'yı merak ettim :)) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim Mary 😉 umarım beğenirsin, keyifle izlersin 💕

      Sil
  12. aa kore filmi değilmiş dedirttin :)

    YanıtlaSil
  13. aa kore filmi değilmiş dedirttin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore filmi çok nadir izliyorum elif, kore dizileri favorim lütfen 😂😂😂

      Sil
  14. Ooooo komşum film tavsiyesi mi alırım ordan bi dal 😊 Black Mass ben bunu not edeyimde bilgisayara çok canımın sıkıldığı bigün izlerim 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaaa dükkan senin komşum =))) iyi seyirler, umarım seversin, ben johnny depp için izledim =)))

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Bu aralar çok yoğunum Kore bacı, bir el at gı ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yoğunum emine yaaa, blogları gezemiyorum hala =(

      Sil
  17. Tom Hanks çok severek izlemiştim ... Yine oldukça başarılı idi ... Yorumunu yazmak için uzun süre bekleyenlerden ...
    Diğerleri şu an hafızamda canlanamadı ama bir ara bakmak gerek ...
    Emeğine sağlık Fenom

    YanıtlaSil
  18. Ya film tamam da bu adam king :D

    YanıtlaSil
  19. Mark Rylance ne şahaneydi casuslar köprüsünde. Mimiklerine bayılmıştım.
    Bu sene oscar adaylarını izlerken izlemiştim bende.
    Çok keyifli bir yazı olmuş Fenomenim :)
    Öptüm seni ♥

    YanıtlaSil
  20. Tom Hanks olur da izlenmez mi? Diğer oyuncular da efsane olanlardan. Favorilere ekleyeyim burayı, izlerim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...