Geçen hafta kayınvalidemle memleketime, annemlerin yanına, baba evime gittik. Yine güzel, hoş bir karşılama! Ve tatlı telaş esintiler...

Üstat Anneanne, Yamak Anne Olursa

/
12 Comments


Geçen hafta kayınvalidemle memleketime, annemlerin yanına, baba evime gittik. Yine güzel, hoş bir karşılama! Ve tatlı telaş esintileri mevcut olsa da her şey rayında gitti.
Bizimkisi keyfi bir ziyaret olmasa da gördüğümüz ilgi alakadan tatildeymiş gibi hissettik ;) Asıl niyet, kayınvalidem varis ameliyatı olacaktı, bir iki gün içinde de dönecektik ama mümkün mü? Hastane işleri neredeyse beş gün sürdü, sonuç başarılı olunca uzun sürmesinin önemi yoktu, beraber olmanın keyfini de yaşıyorduk ki.
Sabahtan öğlene kadar hastane de olsak da öğleden sonra tüm enerjimizi toplayıp güne hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor, bizi evine davet eden anneannem de soluğu alıyorduk. Anne ve anneannemin dayanışması da görülmeye değerdi, analı kızlı tam ziyafet şöleni sergiliyorlardı bize. Benim gibi üşengeç bir insanın atasındaki bu enerji, atiklik zaman zaman ‘ kime çektim acaba’ diye sorgulamama neden olsa da cevabını biliyordum zaten, tabii ki babama :) ...DEVAMI...


BENZER YAYINLAR

12 yorum:

  1. Ay ne kadar güzel kıskandım valla :) miss gibi pideler, bulgur pilavı, tavuklar gözümün önünde uçuşuyor şu an :D Ben de hayranım onların göz kararı olayına, benim göz bir karar veremiyor, ölçüyle gram gram yaptığım şeyler bile olmuyor bazen :( Ne kadar keyifli 5 gün geçirmişsin. Bu arada geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, zamanla olur göz kararı merak etme ;)

      Sil
  2. Hiç öyle maharetlerim olmadı olamayacak da sanırım. Rutin yapılması gerekenleri yapar çekilirim mutfaktan :)) Kayınvalidene çokça geçmiş olsun. Anne ve anneannenin ise elleri dert görmesin demek düşer bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bak torunlar bekliyor, ilerde senden de beklenir, çekilme mutfaktan ;)

      Sil
  3. Bulgur pilavı çekti canım bol salçalı ahhh eve gidince anca yerim:/
    Çok tatlı yazı olmuş bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama üzüldüm yaa canının çekmesine o açıdan düşünerek yazmamıştım, kusura bakma, inşallah lezzetli bir bulgur pilavı karşılar seni ;)

      Sil
    2. Yok be ne kusuru. Ben bir şeyin adını duysam canım çeker.
      Okumak icin başka şehirde olduğum için şimdi bir şeyler daha çok cekiyor canım.
      Annemin bulgur pilavı güzeldir:)

      Sil
    3. Muhakkak, anne eli sonuçta! öğrencinin makus kaderi yaa bilmez miyim :(

      Sil
  4. Ağzım kurudu, sulandı, yutkundumi mahvoldum burda ftm!!! Bu bize yapılır mı :D Nasıl da güzel fotoğraflamışsın o pideler (sanırım çiğ börek gibi) olsa da götürsek..

    İlk fotoğraf da sana mı ait? Tablo gibi?

    Afiyet olsun!! Kan can olsun ama kilo olmasın yediklerin ;)))

    Hadi gel artık bloğuna ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay kıyamam Dağınık!
      Tadı çiğ böreğe benziyor evet ama bu tavada yağsız ısıtılarak pişiyor. Memlekete gidince maalesef ki kilo alıp dönüyorum :( Evet ilk foto da bana ait, anneannemlere giderken çekmiştim ;)
      Döndüm artık, blogun başındayım ;)

      Sil
  5. geçmiş olsun kayın validene :) o pide evet ya çok fena gözüküyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler deep, sorma ya kilo olarak döndü bana kendileri :)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...