‘’Maskeyi takmazsan katlanamazsın. Maskeyi takmazsan mutlu olamazsın.” Dizi Ji Sook ~Soo Ae ’nin trafik kazası ile hızlı bir başlang...

Mask Konusu ve Oyuncuları 2015

/
19 Comments

 ‘’Maskeyi takmazsan katlanamazsın. Maskeyi takmazsan mutlu olamazsın.”

Dizi Ji Sook ~Soo Ae’nin trafik kazası ile hızlı bir başlangıç yapıyor, ara ara flashbackler ile süsleniyor ve olaylar netlik kazanıyor. Merak ettiğim dizilerdendi, ilk bölümlerde pek sarmayacak galiba beni dedim ama aksiyon da hiç düşmedi :) Bölümler ilerledikçe de bir baktım tıkır tıkır gidiyorum, sürekli bir merak veeee tahminlerimle kıyaslama maratonu :)
Ji Sook ‘un başı babasının borçları yüzünden tefecilerle derttedir. Görüşmeye gittiğinde tefecilerin adam öldürme sahnesine şahit olur ve Ji Sook da ölmelidir. İşte tam da bu süreçte Ji Sook trafik kazası geçirir, uçurum kenarında asılı kalan araba içinde,  ölüm ve yaşam arasında seçim yapmak zorundadır. Telefon gelir, Min Suk Hoon ~Yun Jung Hoon ile pazarlık yapar.

Min Woo ~Joo Ji Hoon, annesinin ölümüyle psikolojik olarak dibe vuran, halüsinasyonlarla boğuşan, titiz, obsesif kompulsif, simetri hastalığı, ama bunu etrafına belli etmemek zorunda olan, psikolojik olarak zayıf lakin görüntü olarak güçlü olan, zeki, başarılı, zengin ailenin tek varisidir. Dizi de en çok üzüldüğüm şahsiyet, ne aileymiş! Entrikaların eksik olmadığı, babası, üvey annesi, kardeşi ve kayınbiraderi tarafından sürekli eksiği aranıp alaşağı etmeye çalışıldığı için her zaman tetikte ve adımlarını önceden tahmin edip, tedbirli davranmak zorunda olan Min Woo, ne çektin be! Bir taraftan da sağlık problemleri, etrafında bir tomar güvenemeyeceği insan, yalnızlığa mahkum! Hal böyleyken bir de aşk acısı bulur onu :( Ailesinin seçtiği, siyasette aktif olan babanın kızı Eun Ha tıpa tıp Ji Sook’a benzeyen zengin ailenin tek varisi ile anlaşmalı olarak evlenmek zorundadır. Şöyle bir felsefe var dizi de eğer sana benzeyen ikizini kim önce görürse o ölür, burada da Eun Ha önce Ji Sook’u görüyor ve esrarengiz, gizemli bir şekilde ölüyor. Yapılan pazarlığıa göre de Ji Sook, Eun Sa olacak ve ilk işi de Min Woo ile evlenmek, kalbini kazanıp her şeyin sahibi olmak.  İkinci mağdur da Ji Sook oluyor!
Min Suk Hoon ~Yun Jung Hoon, fakir ailenin başarıya ulaşmış, zeki, güçlü olmak için radikal, hırslı bir savcıdır ve ayrıca kayınbiraderdir. Dünya’yı değiştirmek istiyorum. Paranın her şeyi yapabileceği bu dünyadan nefret ediyorum.’ Der der ama… Gözü de Min Woo’nun yerinde, alttan alttan çok sıkıntı yaşatan her türlü pis işleri yapmaktan da geri durmayan psikopat bir tip :) Eun Ha’ya aşık, ama karısının gözünün içine baka baka da yalan söyleyen, güven veren Min Suk için; entrikaların başı diyorum! Zamanla ona kafa tutmayı başaracak olan Ji Sook, gerçekten şaşırttı, o ezik moddan sonra baktı olmuyor, maskeyi takmayı başardı;)
Mi Yun ~Yoo In Young, Min Woo’nun anneleri farklı babaları aynı olan kardeşidir ve Min Suk Hoon’un karısıdır. Her şeyin farkında olan arada bir iğneleyen, kocasına aşık ama aldatıldığını da bilen, kardeşiyle rekabet yarışının içine sürüklense de kardeşim sonuçta diyebilen değişik bir tarz. :)
Bu birbirinden renkli, psikolijisi tuhaf insanların bir araya gelmesiyle ortaya çıkabilecek senaryoyu hayal edin, sonra izleyin ve yorumlarınızı benimle paylaşın lütfeeeeeeen!... İyi seyirler…



BENZER YAYINLAR

19 yorum:

  1. Hımm adını çok duydum ama haalaa izlemedim. Sen de çok heyecanlı anlatmışsın, daha da merak ettim şimdi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa bende başlarda mırın kırın ettim, izledikçe meraklandım, ruh halimden midir bilmem çok hızlı gittim ;)

      Sil
  2. ama insan böyle kendini kaptırdığı yapımlar da, cidden sevinç nidalarında yorumluyor ki; bence düz ciddi bir tanıtım yazısından daha eğlenceli hale geliyor. geçenlerde oh my ghost'u bitirdiğim vakit, kore fenomenin'den yeni bir dizi önerisi almam gerek demiştim. çok tatlı bir diziydi, müzikleriyle, oyuncularıyla, içtenliğiyle. hayalet kızımız shin soon ae'nin canlılığına bayılmıştım. ^^ canlılıktan kastım delidolu tavırları. son bölümde, evet üzüldüm. diyorum ya. her rengi bünyesinde barındıran bir diziydi benim için, fakat cidden çok sevmiştim. mask'ı da yakın bir vakitte izleyeceğim. teşekkürler yeniden kore fenomeni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Riv! zevklerimiz yakınmış ;) Bilmiyorum ama beni sağlam bağladı bu dizi kendine bende şaşırdım ;)

      Sil
    2. hangi filmdi bak. babam önermişti bana, hatta onunla bir izlemiştik... o brother where art thou, tamam! (burayı boş bırakmıştım aslında. yazının sonunda aklıma geldi filmin adı, ayy sevindim de. aklıma bir şey takılınca bulana kadar neyi diye düşünürüm de neyse;) filmi izlemeye başlarken ben de aynı hislerdeydim ama film bitince en sevdiklerimden biri olup çıkmıştı.

      Sil
    3. Doğrudur, George Clooney filmi :)

      Sil
  3. Koreliler eminim ki çok tatlı insanlar ve dizileri güzeldir. Sevgili Dreamella da dizi önerisinde bulunurken ona da bahsetmiştim. Şimdi bu Koreliler bu kadar popüler olunca ben de bir geri kaç geri kaç durumu oluyor. Dreammella bir şans vermem gerektiğini söylemişti. Önerisi aklımda cesaretimi topladığım anda bir Kore dizisi izleyeceğim :) Ben de adımı Kore Gemisi yaparım belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap, Kore dizisi dediğinde arkadaşım ıyy nesini izliyorsun ki dedim, hepsi birbirinin aynısı falan filan derken bir dizi yükledi pcme bir bakayım dedim, hatır içindi yani, ama sonuç ortada işte Kore fenomeni oldum ;) Gemisi de olsun tabi! Bu arada onu soracaktım Beyaz Gemi, Cengiz Aymatovdan mı üni de edebiyatta okumuştuk :)

      Sil
    2. Evet Beyaz Gemi, Cengiz Aytmatov'un kitabına ithafen..Çok sevdiğim bir kitaptır.

      Sil
    3. Ne güzel, görünce o aklıma geldi hemen, isabet olmuş :)

      Sil
  4. Aaa düşlerimin prensi adlı kore dizisindeki oyuncu varmış bu dizide:)
    Düşlerimin prensinde soğuk tavırlarıyla tatlıydı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda da pek sıcak değil ama sonradan normale dönüyor :)

      Sil
  5. Yaaa bu dizi muh-te-şem-di! Hatta dizi hemen bitti diye üzülmüştüm.Bir 50 bölüm olsaydı izlerdim yani o kadar benimsemiştim.Konusu beni çok etkilemişti hele ki o kötü enişte benim favorimdi,kötü olsa da -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kötü olmanın hakkını veren daha çok takdir görmeli bence de :)
      Hakikaten dolu dolu geçti her bölüm, iyiydi ;)

      Sil
  6. Bu dizinin konusunu birçok yerden okudum ama anlamdım ta ki seninkini okuyana kadar konusunu çok net ve anlaşılır yazmışsın çok teşekkür ederim hemen başlayacağım bu diziye❤️💚💜💛💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay çok mutlu oldum Esma! soradabilirsin, hoş geldin, hep gel ;) Güzel dizi, iyi seyirler!

      Sil
  7. çok tatlış sahneler gördüm şuan izlediğim bitsin başlayacağım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başla bunu seversin Merve, aksiyon, entrika bol 😉

      Sil
  8. Entrikalarla dolydu ama sıkmadı ikinci adama kötü rolü bukdarmı yakışır okdar kötülğe ramen sevdirdi kendini

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...