250 gram kıyma ½ Orta boy lahana 1 adet büyük boy soğan 1 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı salça ½ su bardağı bulgur + pirinç ...

Kapuska Tarifi ve Yapılışı

/
10 Comments
250 gram kıyma
½ Orta boy lahana
1 adet büyük boy soğan
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
½ su bardağı bulgur + pirinç
Tuz
Karabiber, pul biber, nane
  • Kıymayı suyunu bırakıp çektikten sonra zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanları ve biberi ekleyelim.
  • Salçayı da ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirelim, baharatları, tuzu da ilave edelim.
  • Uzun uzun doğranmış lahanaları da yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
  • Üzerine sıcak su ilave edelim, çok koymayın lahanalar dibe doğru inecektir, hacim kaybedecek lezzeti bozulmasın.
  • Pirinç ve bulguru da ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  • Ara ara kontrol edelim, suyunu çekip kendine geldikten sonra servise hazır. Afiyet olsun…


Kapuskayı bol karabiberli ve acılı sevenlerdenim, arzu eden pişmesine 5 dakika kala acı biber turşularından da içerisine ilave edebilir ;)


BENZER YAYINLAR

10 yorum:

  1. Çocuklar yese tam onlara göre bir yemek aslında. Ben de çok severim ama eşimle oğluma zor yediriyorum. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde öyle benim eşimde ön yargılıydı kapuska yapcam dedim mi mırın kırındı ama kıymalı ve bol acılı yapınca çok sevdi ;) Çocuklar için zor gerçekten, teşekkürler ;)

      Sil
  2. lahana yemeklerini ben de çok severim sadece çiğ olarak bile doğrayıp salata niyetine ohh mis :) ellerine sağlık bi ara yapayım ben de teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, lahana mucizevi bir şey, sağlığa birebir, antioksidan,detoks ;) Teşekkürler hazır mevsimi gelmişken denemelisin ;)

      Sil
  3. Bayılırım ben kapuskaya ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ah bu ben unutmuşum buraya yazmayı..geçen hafta denedim tarifini hic begenilmedi oyle ki 1 saatte bitti butun tencere 😄harikaydı tarif icin teşekkürler 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minikare! yorumu okurken hiç beğenilmedi diye görünce 'eyvahhh' diye iç geçirdim ama yalnışlıkla olmuş sanırım ki sonu harika ile bitti :)
      Senin elinin lezzeti de güzel ki beğenilmiş, ellerine sağlık :)

      Sil
  5. 😄 espriydi o kesinlikle çok güzeldi.cuma günü yaptım akşam olmadan yarısı bitmişti bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel, kış için ideal bir yemek, acısı da bol olunca tadı enfes,sevmeyenleri anlamıyorum :)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...