The Curse Of The Black Pearl: Siyah İncinin Laneti “ Mahkum:  Siyah inci mi? Hakkında hikayeler duydum. Neredeyse on senedir gemilere ...

The Prites Of Caribbean Series - Karayip Korsanları Serisi 1,2,3,4 veee 5 yoldaaa!!..

/
2 Comments

The Curse Of The Black Pearl: Siyah İncinin Laneti

Mahkum: Siyah inci mi? Hakkında hikayeler duydum. Neredeyse on senedir gemilere ve şehirlere saldırırmış, geride hiçbir zaman canlı bırakmazmış. 
Jack: Canlı bırakmaz mıymış? O zaman o hikayeler nereden geliyor, merak ettim? Tekrar insan...”

The Prites Of Carribean, serisinin ilk filmi olan The Curse of the Black Pearl'da Jack Sparrow’u Johnny Depp, Will Turner’ı Orlando Bloom,  Elizabeth Swann’ı Keira Knightley ve Barbossa’yı Geoffrey Rush canlandırmaktadır.

Uçsuz bucaksız sularda iki tane ezeli rakip vardır ve bunlar Jack Sparrow ile Barbossa’dır.  Bu ikisi birbiri ardınca kehanetlerin arkasından koşmaktadır. Son kehaneti gerçekleştirmek için Barbossa tarafından, Port Royal valisinin kızı Elizabeth Swann kaçırılır. Bunu öğrenen ve Elizabeth’e aşık olan Will, peşlerinden gider. Jack Sparrow ise, durumu kendi lehine geçirmek için elinden geleni yapacaktır…

Film, sinemada adeta yeni bir devir açtı diyebiliriz. Eleştirmenlerden ve özellikle izleyicilerinden büyük beğeni aldı. Konunun eğlenceli bir biçimde ele alınması, aksiyon sahneleri ve görsel efektler mükemmel. IMDB puanı ise 8.1. Kesinlikle klasikleriniz arasına girebilecek bir film. Ekstra bilgi olarak, serinin ikinci ve üçüncü filmini anlayabilmek açısından, bu filmi izlemek oldukça önemli. :)

Dead Man’s Chest: Ölü Adamın Sandığı


“İyi bir karar bile kötü bir niyetle verilmişse, kötü bir karar demektir.”

Serinin ikinci filmi olan Dead Man’s Chest, 2006 yılında beyaz perdede izleyicileri ile buluştu. Filmin öne çıkan yıldızları aynı. The Curse Of The Black Pearl, filminin devamı niteliğindedir.

Kaptan Jack’in başı, Uçan Hollandalı’nın lanetli ve gizemli kaptanı Davy Jones ile beladadır. Davy Jones’un, siyah inci karşılığında ona verdiği görevi yerine getirmemiştir. Bunu ödetmek isteyen Jones, Jack’in peşine düşer ve Jack Sparrow uçan Hollandalı’da ömür boyu köle olma tehlikesi altındadır. Ancak uyanık Jack Sparrow bunun da bir çaresini bulacaktır. Bu sırada Elizabeth ile düğün hazırlıları yapan Will Turner, Jack Sparrow’un planından nasibini alacaktır.

Film vizyona girdiğinden itibaren çok büyük bir gişe hasılatı topladı. Vikipedia’ya göre 1.066.200.651 dolar. Birinci filmle konu bütünlüğü olarak tam not aldı. Senaryonun işleniş biçimi birinci filmde olduğu gibi çok iyi. Mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim bir film. Aynı zamanda, IMDBD’de 7.3 puan alan film serinin üçüncü filmi için bir anahtar niteliğinde.

At Worlds End: Dünyanın Sonu
“Neden size inanayım ki? Geçmişte içinizden dördü beni öldürmeye yeltendi, biri de başardı…”

At Worlds End, 2007 yılında izleyicileri buluştu. Filmin öne çıkan yıldızları aynı. The Dead Man’s Chest, filmini tamamlayıcı niteliktedir.

Serinin ikinci filminde, Kaptan Jack arkadaşlarını kurtarırken, Elizabeth tarafından ihanete uğrar ve acımasız deniz canavarı tarafından yenir. Ancak Jack Sparrow, korsanların ve dünyanın geleceği için gereklidir. Will, Elizabeth ve Barbossa, Jack’i dünyanın sonundan kurtarabileceklerini öğrenir ve harekete geçerler ve bin bir zorlukla karşılaşacakları macera başlar…

Serinin bu filmi de vizyonda büyük başarılar yakaladı. Aynı zamanda devam filmi niteliğinde olması seyirciyi kendine çekiyor. IMDB’de 7.1 puan alması sizi yanıltmasın çünkü kesinlikle çok güzel bir film. İzlemenizi tavsiye ederim.

 On Stranger Tides: Gizemli Denizlerde

“Kaptan Jack Sparrow: Sen benim kim olduğumu biliyor musun?
Tayfa: Hey millet! Burada adını unutmuş biri var.”

On Stranger Tides, Karayip Korsanları serisinin dördüncü ve yayınlanan son filmi. 2011 yılında izleyicileri buluştu. Filmde Barbossa ve Jack Sparrow ve Joshamee Gibbs karakterleri hariç, diğer filmler ile ortak karakterleri bulunmamakta. Filme Penelope Cruz ~Angelica ve Ian McShane ~Kara sakal karakteri ile dahil olmuş.

Jack yeni bir maceranın peşindedir. Bu sırada tek dostu Joshamee Gibbs’in, İngiltere’de yargılandığını duyar ve onu kurtarmak için yola çıkar. Ancak burada karşısına Barbossa çıkar ve üstelik kraliyet koruması altındadır. Bunun yanında, arzuladığı gençlik pınarı kehaneti için, eski sevgilisi Angelica, Kaba sakal ve İspanyolları geçmek zorundadır.


Diğer filmlerde olduğu gibi etkileyici bir konusu var. Aynı zamanda kurgu mükemmel. Serinin tüm filmlerinde olduğu gibi, izleyiciyi ekrana kilitliyor. Ufak tefek mantık hataları hariç oldukça etkileyici. Görsel efekler göz alıcı. İyi Seyirler…


BENZER YAYINLAR

2 yorum:

  1. 5. film yolda mı :)) En sevdiğim serilerden en sevdiğim oyuncu ve karakter.
    En sevdiğim bölümse Ölü Adamın Sandığı, bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benimde favorim o, evet öyle 5. de gelecekmiş ;)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...