Yolun Sonundaki Okyanus  Kitap:  Yolun Sonundaki Okyanus Orijinal Adı: The Ocean At The End Of The Lane   Yazar:  Neil Gaiman Y...

Yolun Sonundaki Okyanus: Neil Gaiman | Kitap Yorumu

/
33 Comments
Neil Gaiman yeni kitap
Yolun Sonundaki Okyanus 

Kitap: Yolun Sonundaki Okyanus
Orijinal Adı:The Ocean At The End Of The Lane 
Yazar: Neil Gaiman
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 177

*****
Bir kelebeğin kanatları kadar narin ve hüzünlü.
Karanlıktaki bir bıçak kadar tehditkâr ve korku verici.
Neil Gaiman, sarsıcı eseri Yolun Sonundaki Okyanus’ta, insanı insan yapan tüm duyguları ortaya çıkarmakla kalmayıp, okurlarını onları çevreleyen karanlıklardan korunmaları için geçmişin sığınağına davet ediyor.
Hikâye, kahramanımızın çocukluğuna dönmesi ve evinin yanındaki gölün aslında bir okyanus olduğunu iddia eden Lettie Hempstock’a dair anılarının canlanmasıyla başlıyor.
Bu andan sonra; küçük bir çocuğun fazlasıyla ürkütücü, garip ve tehlikelerle dolu geçmişine doğru bir kapı açılıyor.
Artık, yolun sonunda neyle karşılaşacağını kahramanımız da bilmiyor…
*****
Bayramın ilk günü, ilk defa ailemden ayrı ve tek başıma geçirdim. Hazır fırsat bulmuşken de "ne yazarsa okurum" kategorisinde gösterilen Neil Gaiman'ın kitabını okumak istedim, övgü ile bahsedilen yazardan okuduğum ilk kitap, ilk izlenim...

Sürükleyici bir fantastik hikayeydi ama aslında roman. Hikayeyi kitap kurdu baş kahramanın anlatımıyla öğreniyoruz. Bu arada baş kahramanın adı yok, bu bile enteresan geldi, beni yakaladı ¡¿ Elime aldım ve bitirmeden kalkmadım. Olay örgüsü güzeldi, Yazar, hikayede -ne, neci, olayı nereye bağlayacak, ilinti... - boşluklar bırakmış ki buralarda okurun hayal gücü devreye giriyor, o boşlukları dolduruyor, okur ile bağ kuvvetleniyor, daha içine çekiyor ve keyifli hale geliyor... tamamen böyle hissettim. Devamı gelebilecek nitelikte, seriye de dönüşebilir, belli mi olur?

Bu masalsı eseri sevdim, ilk izlenimim; etkileyici... Gaiman kitaplarına devam! Bir de İthaki yayınlarının yeniden basmasını dört gözle beklediğim Kral Katili Güncesi'nin yazarı Patrick Rothfuss'tan da tam puan almıştı, belirtmeden geçmeyeyim, okuyanlar anlamıştır zaten =)

"Çocukluk anıları bazen sonradan yaşananların altında kalıp silikleşir; yetişkinlerin dolabının dibinde unutulan oyuncak gibidirler ama asla sonsuza kadar kaybolmazlar."

Herkese keyifli, iyi okumalar...


BENZER YAYINLAR

33 yorum:

  1. Küçük bir anekdot; yazar bu kitabı eşi iş için başka bir yerdeyken, onu özlediği için yazmaya başlamış. İlk amacı onun için kısa bir öykü yazmakmış fakat sonra ortaya bu çıkmış. Söylediğine göre Gaiman, yanlışlıkla roman yazmış yani. Kendisi böyle bir yazar işte :D Okuyup beğendiğine çok sevindim, diğer kitapları da şiddetle tavsiyemdir; özellikle de Yıldız Tozu! :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaa evet gözde okudum onu, hatta ilk de eşi okumuş hikayeyi, çoğu bu durumdan daha da etkilenmiş 😉 Yıldız Tozu listemde 😉 Çok teşekkürler 💕

      Sil
  2. Bu kitabı alacağım zaten duymuştum

    YanıtlaSil
  3. Kitabı öyle güzel anlatmışsın ki okumadan duramayacağım :))

    YanıtlaSil
  4. Gaiman benim de en sevdiğim yazarlardandır :) Yolun Sonundaki Okyanus' u henüz okuyamadım ama sizinki de dahil olmak üzere çok olumlu yorum okudum :) İnşallah en kısa zamanda okuyacağım ve ben de size 'Yokyer' kitabını öneririm :):) Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tavsiyen için Şevval, hemen listeme ekleyeyim 😉 sevgiler, iyi okumalar 💕

      Sil
  5. Neil Gaiman'ı henüz bende okumadım. Bir çok kitabı olduğundan hangi kitabıyla başlasam bilemedim. Yorumuna istinaden sanırım bende bu kitabıyla başlayacağım. ^^ Ne kadar sevdiğin satırlarından anlaşılıyor. ^^ Sevgiyle kal... (╯3╰)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Ebrar, Yıldız Tozu ile başlamışlar genelde ama bana yolun Sonundaki Okyanus denk geldi, nasip, sevgiler 💕

      Sil
  6. Benim de okuma listemde olan bir kitap bu... Kalemine sağlık Kore Fenomeni, yine harika anlatmışsın👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim blana, umarım keyifle okursun 😉

      Sil
  7. bu yazarı ben de sık sık görüyorum. seveni ve okuyanı çok ama ben de hiç okumadım. geçen ay kitabından uyarlanan yıldız tozu filmini izledim ve tek kelimeyle bayıldım. kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum. sanırım yazarın kitaplarına yıldız tozu ile başlayacağım. eğer okursan o kitabın yorumunu da okumak isterim senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini izlemedim şule, kitabını da okumak isteyince önceligim kitap... listemde var ama bir ay sonra falan alırım, elimde çok kitap birikti malum, şu birlikte okuma etkinliği bitince hemen alışveriş 😂😂😂

      Sil
  8. Evet,yine güzel bir kitap seçmişsin.
    İyi okumalar.
    Korkularımızdır bizi birilerine,güvenmekten alıkoyan."Huy deriz ya değişmez işte,bizimle yaşlanır.

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim Ausecim 😙😙😙 çok mutlu ediyorsun beni ki, motivasyonum artıyor, faydalı olduğunu gördükçe mutlu oluyorum, tamam bekliyorum 💕

    YanıtlaSil
  10. Neil Gaiman'a bende bir yerden başlamak istiyorum ama okunacak o kadar kitap var ki gerçekten olmayacak gibi bir süre. Önce elimdekileri bitirmeye kararlıyım. Buraya da bayadır uğramadığımı fark ettim, hoş kendi blogum için de geçerli aynı durum. Telafi edeceğim ancak bir şey dikkatimi çekti, favori bloglar kısmında akışa dahil edemiyorum senin blogunu, benden mi kaynaklanıyor bilemedim. O yüzden görmüyormuşum yazılarını. Fotoğraf ve yazı her zamanki gibi çok iyi, kalemine ve emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu kitapla başladım ve devamı gelecektir serhat 😉 bilmiyorum ki gfcden takipte isen olması lazım, bende de sen iki kere çıkıyorsun neden anlamadım 😂 😂 😂

      Sil
  11. Güzel okumalar Fenom, ama ben kitabın içeriğinden çok kapagini beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da güzel yagmur tozu 😂😂😂 sana da canım 😘

      Sil
  12. ah ne güzel kitap kapağı içi çok beğendimmm😊

    YanıtlaSil
  13. Baş kahramanın adı yok muuu 😳 Komşum etkileyici bulmuşsa görürsem bende bakarım 😘

    YanıtlaSil
  14. Başkahramanın adının olmaması çok enteresan. Yorumunu okuduktan sonra Gözde'nin yorumuna takıldı kafam yanlışlıkla roman yazmak da herkesin harcı değildir herhalde. :D Neil Gaiman'ı şu sıra herkes öneriyor ve kitabın sayfa sayısı da çok azmış sanırım yazarla tanışmak için bu kitabını alabilirim, tabi elimdekileri okuduktan sonra. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neil Gaiman orijinal tarz ben sevdim valar ve yıldız tozunu da aldım 😊😊😊 iyi okumalar 💕

      Sil
  15. ben bu kitabı okudum :D , haydi bir gün plan yapalım veeee :D

    YanıtlaSil
  16. Mimledim haberin olsun Feno. :) http://menfiebrutas.blogspot.com.tr/2016/09/hayal-mimi.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...