Çekik gözlülere hayranlığım yaklaşık 6 yıl önce başladı.  Blog açmaya niyetlenmem ise  -tabiki-  Kore dizilerindendi. O kadar izliyoru...

Kore Mutfağından Seçmeler: Gujeolpan & Bulgogi

/
81 Comments

Çekik gözlülere hayranlığım yaklaşık 6 yıl önce başladı.  Blog açmaya niyetlenmem ise -tabiki- Kore dizilerindendi. O kadar izliyorum ediyorum, vakitte bol, neden olmasın ki, hadi bakalım deyip kolları sıvadım. Gün be gün ilgimin arttığı, izlemeden duramadığım bu dizileri arşivlemek için bir fırsat ve paylaşım için de bir aracıydı. İnanıyorum ki bir gün herkes izleyecek, 'amaaaaaan ıy, gıy, mıy' demeyin nitekim sonuç ortada, Kore Fenomeni... İsmin içinde 'Kore' olunca direk Kore ile ilgili olan her şey gibi duruyor ama işin aslı öyle değil -biliyorsunuz ki-  

Kore kültürüne merakım bir hayli fazla ama şu an için sadece dizileri ile yetiniyorum zira filmleri pek tatmin etmiyor. Kore dizilerini izlerken en çok canınızın çektiği şeylerin başında ise ramen ve kimichi geliyor - en azından benim için-.

Geçenlerde yeni tanıştığım blogger arkadaşımdan bana güzel bir teklif geldi, tariflerimden birini blogunda yayınlamak istedi ve ilki yaşadım, konuk yazar oldum. Çok sevindim, Jr. Chef'e tekrar teşekkür ediyorum. Aslında niyetim ismime yakışır Kore mutfağından tarifti ama yetiştiremedim, elimde fotoğraflar yoktu. Bugün yapmışken de bu vesile ile teşekkürlerimi yinelemek istedim.

Evet...
Gujeolpan, özenilerek, sabırla, sevgiyle hazırlanan şık sunum eşliğinde gözleri dolduran - aynı zamanda mideyi de - yadırganmayacak bir lezzet. Et veya deniz ürünlerine -genelde karides sote-sebzeler eşlik ediyor, lavaş tarzı taban -flour wrap- ile mini dürümler yapılarak tüketiliyor. 

Dürüm için:

1+1/4 su bardağı su
1 su bardağı un
tuz
  • Pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır. 
  • Krep gibi mini ebatlarda pişirilir.
  • Bunun yerine krep de kullanabilirsiniz ama orijinal tarif bu şekilde.

Sebzeler için:

2 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4 adet mantar
1 adet salatalık
2 dal taze soğan
1/2 adet orta boy turp ~opsiyonel
1 adet kabak ~opsiyonel
1 adet patates ~opsiyonel
  • Yumurtalar ayrı ayrı -tuz ile çırpıldıktan sonra- zeytin yağında pişirilir ve elde edilen omletler jülyen doğranır.
  • Tüm sebzelere jülyen doğranır. Genelde salatalık, havuç, biber kullanılıyor ve sebzeler işlem görmeden tüketiliyor.  Kabak, patates kullanacak iseniz zeytin yağında soteleyebilirsiniz.
  • Jülyen doğranmış mantarlar da zeytin yağında sotelenir.

Bulgogi için:

400 gram bonfile
1 tatlı kaşığı soya sos
1 diş sarımsak ~rendelenmiş
2-3 adet arpacık soğan ~rendelenmiş
2 yemek kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 orta boy armut ~opsiyonel, orijinal tarifte var, rendelenmiş
1 çay kaşığı zencefil rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 adet havuç rendesi ~opsiyonel
2 dal taze soğan
Tuz

  • Bonfile jülyen doğranır.
  • Tuz hariç tüm malzemeler ile et marine edilir. 
  • 1 saat bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış kızgın tavada yaklaşık 7-8 dakika pişirilir.
  • Tuz ve doğranmış taze doğanlar ilave edilir.


Sebzeler ve etler sunumda yerini alır, soslar -yoğurt sos, ketçap, barbekü sos- eşliğinde dürümler yapılır. 

Afiyet olsun...

Ps. Kore mutfağındaki sunum hali bu -netten alıntı, soldaki resim- şekilde olsa da mevcut şartlar altında bende ki sunum da böyle oldu ;) 



BENZER YAYINLAR

81 yorum:

  1. Çok şık bir sunumu varmış. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben onlarla doymamki şöylee sulu bir yemeğin yerini hiç bir şey tutamaz kuru fasulye pilavımıza kurban olsunlar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadı başka tabii, farklı kültürleri de denemeyi seviyorum, bakliyat pek tercihim değil açıkcası :) bilmem kurban olurlar mı :))

      Sil
  3. Dün akşam Güney koreli, Japon arkadaşların evine davetliydim aklıma sen geldin. Çok eglendik.onlarin yeni yılını kutladık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slm söyle bir daha gittiğinde :) sıcak insanlar yahu, eğlenmemek olur mu, ne güzel, beni unutma tabi Sevdican! Sevgiler :))

      Sil
  4. Mm nam nam namm her kore yemeği güzel görünmüyo ama bu tam yemelikmiş :) bi de o soya soslu bi erişte yapıyolar ya onu çok canım çekiyo bilmediğim şeyi canım çekiyo :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soya demişim kara soslu bi tane var ya onu diyom neyse :D

      Sil
    2. Höpürdete Höpürdete yiyorlar ki nasıl can çekmez bi poşet kitap! Noodle siyah olanı diyorsun anladığım kadarıyla, eğer oysa siyah fasulye gibi bir.şeyleri var onunla yapıyorlardı ;)

      Sil
  5. Kore ile ilgili her şeye çok uzağım ama yavaş yavaş yakınlaşıyorum galiba. İçeriği çok çeşitliymiş ve çok besleyici belli ki. Denemek gerek. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Başlarda öyle oluyor ama bi ucundan başladın mı, büyüsüne kapılıyorsun ki :) damak zevkimize yakın olan menüleri merak ediyorum ve deniyorum zaten et ile sebze desteklendi mi açıkcası cazip geliyor ;) Teşekkürler,sevgiler

      Sil
  6. Asıl ben sana çok teşekkür ederiiim hem ricami kirmadigin icin hemde güzel tarifin için :) Çok güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık. Daha bir çok etkinlikte gorusmek üzere! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiii kii! Neden olmasın Betül!
      Görüşmek üzere ;)

      Sil
  7. görmemişim ya da hiç dikkat etmemişim buna , ben daha çok ramen yerlerken seviyorum onları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle :)
      Bu biraz janti sofralar için heheheh :)) Genel ramen, ayak üstü işte ;)

      Sil
  8. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Bende dizi izlerken öyle oluyorum gerçi anime izlerkende öyle hemen bir Ramen yapıp yiyorum :)) kimbapta da yumurta dilimleniyor içinde sarılan malzemelerden biri o ama tadı hissedilmiyor. Bir kere bir Koreli çift bize kimbap yapmıştı Nasıl yapıldığını göstermişti de orada yemiştim :) Koreliler çok seviyor yumurtayı sanırım birçok tarifte görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yumurta çok fazla kullanıyorlar, kimbap denemedim, yosun yerine üzüm yaprağına saranları gördüm ama niyetlenmedim yapmaya henüz :) Yumurta candır, sağlıklı tabi ama mutlu tavuğunkiler :)

      Sil
    2. Yosun Metrolarda satılıyor bakarsan :)

      Sil
    3. Yosun bulunur da tadı iyi mi :) yosunda çekiniyorum :)))

      Sil
  9. Ağlıyorum şuan. Bende istiyorummmmm. Çok lezzetli gözüküyoooor. Canım çektiiiiiiiii :(
    Kimbap yemiştim zaten çok beğenmiştim. Ramen filanda yedim ama Bulgogi yemedim. Sunumunu filan harika yapmışsın Fenom. Bayıldıııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ki Kukla!cım... Ben de kimbap yemedim bak :)
      Damak tadımıza uzak değil, bir de sıradan olmasın diye seçtim :)

      Sil
  10. Yorumlara ek yapayım ben de ramen yedim ve çok sevdim hatta ama bunu hiç duymamıştım. Denenebilir bir tarif olması cezp etti. Senin kadar becerikli değilimdir ama deneyeceğim muhakkak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart beni mi gördün Dilek!!!! sen kadar ne yaaa??? eminim daha iyisindir yani, kaldı ki basit ama oyalayıcı menü, malzeme çok ;)

      Sil
  11. FENOOOOOOMMMM! Görsel lezzet şov yapmışsınnnn!!! Ah o krep'e onları doldurup sosla yemek.... Nam nam!!!
    Ne yapmışsın yine yaaaaa???

    Aslında kahvaltı için de süper fikir!

    Kore ama hiç de öyle şaşıracak bir tarif değil değil mi? Hani 'aaaa o ne öyle??' Dedirtecek bir şey yok, gayet de bizim damak zevkimize gider... Yine harika seçim ;) Eline sağlık!

    Bak ben geldiğimde sen bir krep ayarla beyaz peynirle tamamdır :D şu salatalık kırmızı biberi de aldık mı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım aynen, ütopik bişi yok, ortaya serpme, kahvaltıda da olur tabikisi...
      Tulum beyniri, ceviz, kurutulmuş biber, tereyağı, krep .... offf aman Allah'ım :)
      Yaparız yaa her türlü ;)
      Beğenmene sevindim Dağınık!!!! Çok merci si ;)

      Sil
    2. Yapalım yapalım Fenom ;))) sen hamur de ben biterim yanında :D

      Sil
    3. Olur derim ben de paso :)

      Sil
  12. Ramen neymiş diye şöyle bir baktım da!!! :S yok yok... Bu iyi bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena değil aslında ama makarna, noodle türevlerinden bir şey, yapılış aşamasında malzeme içeriği zengin ;)
      Beğenirsin gibi de geliyor :))

      Sil
  13. Ya sen niye bunu önceden Anlatmadım Kore fenomeni :(
    Okullar açılıyor biraz önden tanıtsaydında bende yapsaydım .
    Ama olsun sen koreye de el attın ya artık bize böyle tariflerle gelirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bilmem gelsem mi???
      Ayy okula gitmeyenin nereden gelsin aklına be Esra!!!
      Hafta onu denersin belki, ne dersin ;)

      Sil
    2. Deniycem , deniycem
      Gelsin bizlerde bir kaç tarif felan öğrenek çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim Esra!cım, çok sevindim beğendiğine :)

      Sil
  14. Bazı yemekleri gerçekten çok kötü duruyor ama bu ne güzel olmuş böyle!
    Denesem yapabilir miyim acaba ^^
    Ellerine sağlık Korecan, yeni tarifler de bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore mutfağı bilmem devam etsem mi?? Bize yakın olan tatları seçmeye çalıştım bakarım yine, arada el atayım madem :))
      Aman yaparsın bunda bir şey yok ki, sadece malzeme çok oyalayıcı ;)

      Sil
  15. Koremmm şu Bulgogi'yi duyup duyup merak ediyordum bakalım yapabilirim belki ellerine sağlıkk :) Çok güzel görünüyor ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikisi yaparsın ;) Teşekkür ederim Dream! Hoş geldin, kaybolma artık yahu!!!

      Sil
    2. :D umarım olmayacağım bu kez çok sıkı tutunuyorum ehhehe

      Sil
  16. Tekkk kelimeyle HARIKAAA bende istiyorummmm. hep merak etmisimdir kore yemeklerini tarif olmayinca yapamiyir insann. bunu denemek istiyorum en kisa zamanda insallah :) FENOMMM HARIKASIN YA yazilelarini okudukca daha daha okuyasi geliyor insanin belirtmeden gecemeyecegim..;))) ben gulsenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buarara herkes sana fenomm diyor ozel bi nedenden mi anlamadim. ama bende oyle yazdim. senin icin mahsuru yoksa bundan sonra bende oyle yazmak isterim..

      Sil
    2. Artık adsızları görünce ilk sen aklıma geliyorsun, G. koy anlayayım :))
      Sen beğendikçe ben daha çok mutlu oluyorum ki, teşekkür ediyorum Gulsennnn!!!!
      İstediğin gibi yazabilirsin, evet fenom diyen çok :))
      Feno, kore , korem , fenom fark etmez ;)

      Sil
    3. Bende oyle dusunmustum adsiz gorsen ben oldumu anlarsin diye ama ismi yazma gereksiminde hissettim bir an icin. bundan sonra ilk G. yazip oyle yorum atarim��:))oki bundan sonra fenomm diye hitap ederim sana..ve nedemek yazilarini zevkle okuyorumm ve bekliyorumm:))

      Sil
    4. Peki, analaştık G.;)
      Teşekkür ederim ki!!!!

      Sil
  17. Ellerinize sağlık :-)
    Eşimle ilk yurt dışı tatilimizde Kore'ye gitmeyi istiyoruz. Benim de yurt dışı seyahatlerinde çekindiğim tek konu yemekler... Fakat Kore yemekleri, oldukça lezzetli görünüyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi değil :))) Bize yakın olanları da çok aslında ama Türk restoranı var Seul de sanırım, meşhur bir yer, oraya gidersiniz olmadı ;)
      Uzak yaa :) Favorim Avrupa ama :)

      Sil
    2. Güney Kore'yi ben çok merak ediyorum :-) Uzak evet :-) Direk uçuş 15 saatmiş offf :-D

      Sil
  18. Cok sik görünüyor. Ne güzel yemeklerini bile ögrenmissin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet, ilgimi çekiyor, meraktan yani :)

      Sil
  19. #sunumönemlidir kesinlikle mükemmel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, orijinal servis takımı olmayınca böyle oldu, ne yapalım, Türk işi :)

      Sil
  20. Bukadar Kore sevgisi.... ne aklima geldi biliyor musun? Acaba hic Kore'ye gitme imkanin oldu mu simdiye kadar? Olmadiysa insallah kismet olur diyorum bir gün. Ne güzel olur senin icin kimbilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EQ! hoş geldin, yoğunluğun bir nebze de olsa azalmıştır inş. bir ara çekilişte sen çıkmıştın ama yeniledik :)
      Aslında o kadar da Kore sevdalısı değilim ama farklı kültürleri seviyorum, yurt dışına gideceksem eğer önceliğim Avrupa oluyor aslında :)) Kore'de ne bileyim öyle doğal güzellik ya da sanat kokan ya da tarihi yapılar tarzı pek cazip yer yok ki varsa da bilmiyorum, Seul falan cık cık, bir jeju adası var bildiğim albenisi olan :)

      Sil
  21. Etin yatırıldığı sosun içinde armut var! Bu malzemeyi etle birlikte kullanmak aklıma gelmezdi. Bir de havuç ve biberi az buçukta olsa sotelemem lazım. Yumurtanın ayrı ayrı pişirilip doğranması hoşuma gitti. Servisler hoşuma gitti. Gujeolpan ismi aklımda kalmaz ama umarım bulgogi aklımda kalır. Bu isimleri ilk kez duyuyorum çünkü.
    Jr Chef in bloguna da uğradım. Biz tanışmışız onunla bloğuna girince tanıdım hemen. Fajita tarifi korefenomeni blogunda ilk ziyaret ettiğim postlardan biriydi :) Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet armuta bende şaşırdım Zülal! ama aroma işte ;)
      Havuç ve biberleri ben de soteledim, yoğurt sosla daha iyi oluyor, ama onlar çiğden koyuyor :))
      Yumurta ruloları, jülyen halleri...
      makarna türevlerinde, sulu yemeklerde de yumurta kullanılıyor haşlanmış, dilimli halleri falan, yumurtacı bunlar :)
      İsimler gerçekten zor kulak aşina oluyor ama yazması etmesi falan bi duruyor insan :)
      Jr. Chef ile biz de yeni tanıştık sayılır, teşekkür ediyorum Zülal!!!

      Sil
  22. Ooo gerçekten lezzetli görünüyor. Dramalarda da izlerken hep canım çekmiştir zaten ama malzemeleri ayarlamak zor olduğundan sadece izlemekle kalıyoruz. Böyle bir tarif gördüğüme çok sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız değilim o zaman QueeChan!
      dramaları izlerken -genelde de gece izliyorum- daha da zor oluyor, canı bir hayli çekiyor insanın :))
      Beğenmene sevindim ;)

      Sil
  23. Bende nedense bu kore, cin, japonların mutfağı itici gelmiştir ta ki senin paylaşımını görene kadar. Bu arada kore dizileri izlemediğim doğrudur:)))
    Ama bu krep tarzı şey ve biber patates yumurta...tam kahvaltılık brunchlik yani. Sunum mükemmel canimcim eline sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Bende nedense bu kore, cin, japonların mutfağı itici gelmiştir ta ki senin paylaşımını görene kadar. Bu arada kore dizileri izlemediğim doğrudur:)))
    Ama bu krep tarzı şey ve biber patates yumurta...tam kahvaltılık brunchlik yani. Sunum mükemmel canimcim eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Anne Güncesi!
      Evet aslında bazı tarifleri hakikaten itici gelebiliyor sonuçta böcek tarzı, tavuk ayağı gibi şeyler tüketen milletler ama işte aması bize yakın olanları, damak tadı paralel olanları deniyorum :)
      Sunumu beğendiğine sevindim ama dediğin gibi brunch, kahvaltı için de ideal yani ;)

      Sil
  25. bu kore hayranlığı kesinlikle bulaşıcı...üniversite yıllarımda nasıl direndiğimi hatırlıyorum ama çevremde o kadar çok izleyen var ki kore dizilerini ben de teslim olacağım sanırım..bana ilk başta izleyeceğim bir kaç dizi söylersin heralde :)

    Değişik tadlar denemeyi ben de çok seviyorum kore.Herkes değişik bişeye '' bizimkine kurban olsunlar'' diye tepki vermek zorunda mı ona da şaşırıyorum zaten de neyse.

    değişik tadlar kültürler tanımak güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen istediğin tarzı söyle ben öneririm tabiki de Minikare!
      Seversin ama sen yaa, başlarsan devamı gelir yani :))

      Sil
  26. Merak etme. Benimde canım çekiyor. Dizi ve Film izlerken.Bide hupleterek çekiyorlar ya o rameni. Zalimin kızları/ oğulları ;) Ayrıca tarifler bize çok uygun yani malzemeleri her yerde bulabiliriz :) Teşekkürler bu güzel tarifler için.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi yaa Yağmur Tozu! Gece gece zaten acıkıyor insan, yapılır mı :)
      Ben teşekkür ederim ki!

      Sil
  27. Yanıtlar
    1. :))) öğle vakti yakın tabiii, hoş geldin ki!

      Sil
  28. Bir ara kore ile ilgili bu kadar şeyin yaygın oladığı zamanlarda dizinin birinde bunu gördüm ve hayran kaldım sonra internette harıl harıl bu tarifi aradım. Yabancıların Kore yemek sitelerinden birinde buldum ama denemedim :D Neden denemedim hiç bir fikrim yok, hatırlamıyorum :D Ama şimdi anılarımı depreştirdin sanırım deneyeceğim :) Sen beğendin mi yada ben beğenir miyim ki ? ( Hadi bil bakalım :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ütopik değil ki kim je hee ;) seversin bence ama etin marinesi konusunda sıkıntı varsa zeytinyağı karabiber tuz kullanabilirsin ;)

      Sil
    2. Çok ütopik değil ki kim je hee ;) seversin bence ama etin marinesi konusunda sıkıntı varsa zeytinyağı karabiber tuz kullanabilirsin ;)

      Sil
  29. evde yapabiliyoz ha ne güzel iyi bilgi. severim denerim. evde kore hiç yapmadım. çin yaptım ama. :) bi de baksana son yazımaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakayım hemen, bu arada deep dedikodular duydum, sen bay imişsin, bi aydınlat :))

      Sil
    2. dedikodu işte hepsi. ben sadece deep'im yaa. kız veya erkek değilim. yani, kız olarak veya erkek olarak diil sadece bir insan, deep olarak bilinmek istiyorum işte. sevda şahin erkek diyor, eq kız diyor. ben ikisi de değilim diyorum. insan işte. deep insanı. yazılarım önde olsun yanii, ben olmayım :)

      Sil
    3. yaaa bayan blogger dayanışması tarzı bişi var görmüşsündür, Deep erkek dediler, şok oldum yaa ne yalan söyliim, hayallerimdeki Deep! çok farklı ama tabikisi insan yani :)

      Sil
  30. Dizilerde görünce benim de canım çok istiyor ama iş yemeye gelince bir türlü sevemiyorum ya :D Damak tadı farklı işte... :))

    YanıtlaSil
  31. Bu kadar yoruma bende merak edip şöyle bir baktım farklı mutfaklar severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle, genelde özel tarifler yazıyorum yani değişik olanları ;)
      Teşekkür ederim, hoş geldin ki ;)

      Sil
  32. Maaşallah Kore'ciğim yaa! Dizileriyle yetinmeyip üstüne yemeklerini de mi öğrendin takdir ettim seni. Görüntü harika...

    YanıtlaSil
  33. Maaşallah Kore'ciğim yaa! Dizileriyle yetinmeyip üstüne yemeklerini de mi öğrendin takdir ettim seni. Görüntü harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oluyor yaa, iştahlı yediklerini görünce bir el atayım dedim, çok da uzak gelmedi damak tadıma ondan yani Deneyimli Anne!cim ;)

      Sil
  34. Ben bunu yapsam (pek beceremiyorum mutfak işini) aileme yedirebilir miyim acaba? Bir keresinde çakma Türk onigirisi yapmıştım da babam tarafından fena dalga geçilmiştim. :') Görseller şahane görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zuri!cim aslında çok ütopik değil biliyorsun damak tadımıza yakın, istersen bonfile dilimlerini -tavayı ısıttıktan sonra- sıvı yağda pişir sonra karabiber tuz serpsen bile olur, diğerleri sebze yancı yani, diri gelenleri soteleyebilirsin -havuç, biberi falan ki zaten yoğurtlu halleri salata diye tüketiyoruz-
      ohh dürüm yapıp yersiniz ;) Bize yakın hale çevirmiş olursun, nasıl?

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...