Tatiller olunca hemen sevdiklerimizle vakit geçirmek için seferber oluruz yaa, tam da öyle ;) Herkes tatlı bir telaş içerisinde hazır...

Yeni Yıla Özel Tatlı'm

/
22 Comments

Tatiller olunca hemen sevdiklerimizle vakit geçirmek için seferber oluruz yaa, tam da öyle ;)
Herkes tatlı bir telaş içerisinde hazırlıklara başlar, malum yarın akşam başlıyor kısa tatil, anneannemin evinde toplanacağız. Ana yemek her zaman ki gibi hindi doldurması, ziyafette sınır tanımaz bizim üstat, eksik olmasın! Ee boş gitmekte olmaz, adettendir, fırsatım var iken Zülal!cimin -kendisinin yaratıcılığına hayranım, çok yetenekli maşallah- blogunda rastlamıştım etimekli tatlılara, bugüne kadar da yemişliğim var ama yapmamıştım., hemen gözümün önünden geçti tarifler...
Annemin muhallebi arası kakolu bisküvi üzerine portakallı sos ile hazırladığı tarifi hemen uyarlamaya koyuldum, biraz annebiraz Zülal! etkisi ile çıkan sonuç  :)



Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 paket tuzsuz etimek

Muhallebi için;
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 çubuk vanilya/ 1 paket vanilin
4 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Portakallı sos için;
2 su bardağı portakal suyu 
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta



Ilık şerbetle etimekleri ıslatalım. Muhallebi için krem şanti hariç malzemeleri karıştıralım ve kaynatalım. Eğer vanilya çubuğu yoksa vanilin kullanacaksanız piştikten sonra ekleyelim. Muhallebi piştikten sonra karıştırarak soğumasını bekleyelim ki kabuk tutmasın sonra krem şantiyi ekleyelim ve homojen karışımı etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.

Portakallı sosunda malzemelerini karıştırıp pişirelim, karıştırarak soğumasını bekleyelim ve muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde yayalım. Üç aşamalı ama kolay bir tarif, lezzeti de hafif ;) Afiyet olsun...

Mutlu yıllar!!!







BENZER YAYINLAR

22 yorum:

  1. Nefis olmuş ellerinize sağlık. Sevgili Zulal yaptığı herşeye sevgisini de kattığı için bu kadar güzel şeyler ortaya çıkyor ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet Zülal! Öyle gerçekten hissediyor insan ;)

      Sil
    2. Teşekkür ederim, evet Zülal! Öyle gerçekten hissediyor insan ;)

      Sil
  2. Becerikli Kore Fenomeni ^^ Afiyet olsun canım. Çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu mutfak olunca biraz becerim var üşengeçliğim de azalıyor, ya değilse tırt yani KFenomeni :)
      Çok teşekkürler, gel beraber yiyelim :)

      Sil
  3. o bisküvi arası muhallebi üzerine de sos tarifini arasıra annem de yapıyor. oldukça severim. tabii bizimkiler çikolata kullanıyorlar. şu vakte kadar hiç portakallı denememiştim kore. aslında tam da mevsimi. kış tatlısı olmuş biraz da. ^^
    şu havalarda yapmak lazım. görünümü de enfes duruyor.
    ellerine ve emeklerine sağlık.
    zülal'in de öyle. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Riv! sen gibi sağlıklı taılmıyorum şu aralar, 3 su bardağı şeker var tarifte maşallah :)
      Ona göre hafif oluşu da enteresan, portakaldan mı bilmem :)
      Sen zaten başladın mutfak denemelerine eksik kalmasın bunu da dene, dediğin gibi mevsimi zaten ;)
      Bir de portakalı -annenler haklı yani- bitterle, kakaolu şeylerle o kadar çok seviyorum ki hele truf haline bayılıyorum, ondan da mı yapsam acep, tam çerezlik, acıktım galiba coşuyorum Riv!!!! :)

      Sil
  4. Bende çok sık yaparım bu tatlıyı, çok lezzetli oluyor :) eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
  5. Annem genelde çikolata kullanır benimde
    Ben tatile erken girdim kar nedeniyle tatil edildi ii oldu aslında kafa dinliyorum .
    Ellerine salık canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben memleketteyim tatile çok önceden başladım, 1 hafta oldu ama yarın eşim de gelicek, bu gün tatilmiş İstanbul karlı olunca :)
      Bende aslında portakalı daha çok kakaolu ve bitterli şeylerde seviyorum ;)
      Teşekkür ederim, mutlu yıllar!

      Sil
  6. Paylaşımın beni mutlu etti Fenomen, duygulandırdı. Yorumlar ha keza onlarda öyle. Sağolasın, varolasın!
    Etimeklerin şerbetli halini şahsen ben çok seviyorum. Şerbet etimeğe çok yakışıyor. Krema zaten bir zaman sonra etimeğe suyunu tadını bırakıyor iyice güzelleşiyor. Bunun üstüne eklenen portakallı sos, tatlının en doğal ve sağlıklı kısmını oluşturuyor. Tadından yenmez bence bu tatlı. Bir de üzerine yeşil fıstık attığını düşündüm sarının üstüne :) Tatlıyı kendime yasakladım hatta ne zamandır tatlı yapmıyor ve yazmıyorum ama postunu okuyunca aklıma ocak ayının ilk haftası için bir fikir geldi. yaptığımda umarım Cafe Tigris'le birlikte beğenirsiniz. Sevgiyle kalın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu etimeklere nutella, fıstık ezmesi bile şahane oluyor sorma :) Ay evet hem şerbet hem krema süper oluyor. Renk kombinasyonları süper yaa, yaratıcı kişilik her yerden belli ediyorsun kendini :) Tamam hemen geliriz ziyarete! Mutlu yıllar Zülal!

      Sil
  7. çok güzel gözüküyor, yeni yılın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Portakal kokusu sindi burnuma! Gitmio Fenom!! Of ne güzel koktuuu
    Ama ben tabakta da foto isterim! Bitirdiniz di mi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitti tabikisi, göndereyim whatsapp'dan hemen, bak bak ;)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Merhaba canım, hoş geldin! Sonunda oldu desene :)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...