Donauwelle;   Kasekuchen ve elmalı turtasından sonra Almanlara ait olan favori pastalarımdandır.  Yaş 12 ilk kez denemiştim bu...

Donauwelle 'Tuna Dalgası' Tarifi ve Yapılışı

/
22 Comments



Donauwelle;  Kasekuchen ve elmalı turtasından sonra Almanlara ait olan favori pastalarımdandır. 
Yaş 12 ilk kez denemiştim bu pastayı annemle, Almanların yemek kitabından ama sonra kitap nerede bulamadık, gramajlarını da not etmemiştik falan filan derken unutup gitmiştim. Günlerden bir gün aklıma geldi ve internet sağ olsun hemen buldum, denedim ve o özlem bitti.  
İlk yaptığımda sunuyorken misafirlere ismini sorduklarında 'Donauwelle' dediğimde, Fransız bakışlarla karşılanıyordum sonradan öğrendim ki 'Tuna Dalgası' imiş meğer, ee bilmiyorken de tadanlar 'Hamarat Kızın Pastası' deyip durmuşlardı. Neyse anıları bırakıp gelelim malzeme listesine;

Kek için:
4 yumurta
200 gram şeker
180 gram sıvı yağ
180 gram süt
380 gram un
3 yemek kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı vanilya ekstrat/vanilya
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı süt
400 gram kiraz/vişne

Muhallebi için:
1 paket Dr. Otker vanilya puding
2 yemek kaşığı şeker
250 gram tereyağı
400 ml. süt

Çikolata sos için:
200 gram çikolata
2 yemek kaşığı nutella
1 yemek kaşığı tereyağı

Yumurtaları, bir çimdik tuz ve şekerle 4 dakika çırpalım. Sütün yarısını, vanilya ekstratı/vanilya ve yağı ilave edelim. Kuruları yani un, kabartma tozunu elleyerek sıvı karışıma 1/2'sini yedirelim ve 25x35 önceden yağlanmış tepsiye yarısını yayalım.  Geriye kalan unlu karışımı ve yarım sütü karıştırma kabımıza ekleyelim. -aslında iki renk kek hazırlıyoruz- Sonra kakaoyu 5 yemek kaşığı süt ile açalım ve onu da karışıma ekleyelim, kakolu kek karışımı da beyaz kekli karşımın üzerine yayalım. Çekirdekleri çıkartılmış, suyu süzülmüş vişne/kirazı üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 C'de 30-35 dakika pişirelim, arada kontrol edersiniz ;)

Muhallebi için bir kapta pudingi ve şekeri süt ile açalım. Sütü kaynatalım, içerisine tereyağını da ilave edelim.  Kaynayan sütün altını kapatıp yavaş yavaş pudingli karışımı yedirelim. Sonra kısık ateşte biraz kaynatalım, pudingten daha ince krema kıvamını yakalayacaksınız. Soğuması için ya sürekli karıştırın ya da ayrı bir kaba alıp üzerini kapatın ki kabuk kaplamasın.

Çikolata sosu benmari usulü elde ediyoruz, orijinali bu şekilde fakat krema ile ganaj şeklinde de hazırlayabilirsiniz ya da hazır çikolata sosu yarım ölçüden yapmanız da yeterli olacaktır. Hangisi kolayınıza gelirse ;)

Şimdi sıra hazırladığımız üç aşamalı emeği tek bir lezzete dönüştürmeye geldi :) Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız muhallebiyi eşit olarak yayalım. Biraz bekleyelim, 3-4 dakika, sonra çikolata sosunu yayalım. Üzerine çatal yardımı ile dalga efekti verelim. 

Ee adına yakışır olsun değil mi?

Donauwelle hazır, afiyet olsun..

Ps. Bu postu yazarken bile bana eşlik eden bu tadı denemelisiniz, beğeneceğinizi umuyorum ;)


BENZER YAYINLAR

22 yorum:

  1. Ellerine sağlık ;)Yazı ve tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım, senlik olmasa da okumuşsun :)

      Sil
    2. Aslında tam benlik.Afiyet bal şeker olsun.Tekrar Teşekkürler belki kendimi ödüllendirirsem denerim;)

      Sil
    3. Ödül için güzel bir seçim olabilir!
      Mevcut durumundan, sağlıklı beslendiğin için öyle dedim :)
      Şuaralar bende kilo alıyorum paso :(

      Sil
  2. Evet, bu burada Alman'larin en sevdigi pastalardandir. Ben de sikca yaparim ve severim.
    Tarif cok orjinal ve güzel olmus, tebrikler ve tesekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamanya'da yaşayan birinden tarif orijinal olarak geçtiyse ne ala, eksik yaptığım yer varsa söyleyin lütfen :)
      Anneminde orada yaşamışlığı olduğundan bazı tarifler bizlere de ulaştı, yemek kültürü pek olmasa da pastaları dikkat çekici :)
      Sevgiler...

      Sil
    2. Evet, bazi bloglarda bakiyorum, Alman pastasi diye hic de alakasi olmayan, ya da cok eksik noksan tarifler veriyorlar, (pastalarla cok yakindan ilgilenen ve cok pasta yapan biri olarak) iceliyorum inceden inceden:) Bu yüzden özellikle tebrik etmek ve orjinal oldugunu belirtmek istedim. Bence herkes denemeli bu tarifi, mükemmel olmus, tekrar eline saglik:)

      Sil
    3. Benim kaynak sağlam, ondan orjinali yakalamam çok zor olmuyor :)
      Ben teşekkür ederim, keşke beraber yesek ;)
      Sevgilerle...

      Sil
  3. Ayyy mutlaka deneyeceğim :) Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yummyyy ^^ ellerine saglik canim benim.Bi gün açacağım senin blogu ve youtube kanalini hem yemeklerden hem de pastalardan deneyecegim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berika'cım youtube kanalım askıya alındı yaaa! o konuda çok moralim bozuk, düzelmedi hala, itirazıma cevap bekliyorum!

      Sil
  5. ellerine sağlık.Ben de bu pastadan yapıyordum adının böyle olduğunu bilmiyordum.Ne havalı bir ismi varmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, donauwelle olduğunu biliyordum ama Tuna Dalgası olayını yeni öğrendim sayılır ;)
      Teşekkür ederim, sevgilerle...

      Sil
  6. Aşırı güzel görünüyor kesinlikle denemeliyim bunu! Buarada o ilk fotoğraftaki kupana da bittim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavili olan sanırım, kayınvalidemin hediyesi, bende seviyorum , teşekkürler :)

      Sil
  7. Tatlının çok şiirsel bir ismi var: Tuna Dalgası. Çok hoş gerçekten.
    Malzemelere göz attım da kiraz-vişne elimde sadece reçel olarak var. Ama diger mlz tamam. Yapmayı düşünüyorum. Muhallebi olayını özellikle merak ettim. Daha önce denemediğim bir kıvamda olacak. Sevgiler diliyorum.
    (Postu yazarken bu tatlıyı yiyor oluşunuz canımın çekmesine neden oldu desem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken ilham alayım demiştim, yapacak olmana sevindim belki reçelle de olabilir özellikle vişne olanla, denemek lazım :)

      Sil
  8. Müthiş görünüyor, ellerine sağlık :) Şu aralar pek vaktim yok ama mutfakta bir şeyler yapmak istediğimde deneyeceğim bu tarifi, gelip bakarım tekrar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman gel gel gel, aracı olsun tarifler ;)

      Sil
  9. hiii ellerine sağlık kore. harika görünüyor :)
    tuzlularla aram yoktur, aram yoktur derken yapamam. (bu bildiğimiz yemek için de geçerli)
    ama konu tatlı oldu mu, mutfağı bana bırakın diyenlerdenim.
    seviyorum ya, bir yandan yapıp diğer yandan malzemeleri yemeyi. :D
    ehem. konuyu saptırmayayım. fakat bu tarifi aldım bilesin. :))
    emeklerine vede ellerine sağlık. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Riv! bir şekilde mutfak seni çekiyor bir şekilde ne güzel!
      Devamı gelir bunun, bilesin. Hele ki kendi yaptığını beğendikçe de daha da alışırsın, kopamazsın :)
      Denedikten sonra yine görüşelim, beğenirsin diye ümit ediyorum.
      Zahmeti bol olunca lezzeti de güzel oluyor ;)
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...