250 gram dana kuşbaşı / kuzu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet soğan/ 4-5 adet taze soğan Tuz K...

Tantuni Kıvamında Mini Dürümler Tarifi ve Yapılışı

/
2 Comments

250 gram dana kuşbaşı / kuzu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet soğan/ 4-5 adet taze soğan
Tuz
Kıyılmış maydanoz
Sumak, karabiber, pul biber
Etleri küçük küçük doğrayalım, kendi sularını bırakıp çekinceye kadar pişirelim eğer sert ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişirme işlemine devam edelim sonra tereyağını ekleyip, bir tur kavuralım. Ayrı bir kapta zeytinyağında doğranmış yeşil biberi 1-2 dakika soteleyelim sonra küp doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiber, nane, pul biberi ekleyelim. Domatesler diri kalsın, kaybolmasını istemiyoruz. Soteleme işlemini çok uzun değil, 3-4 dakika tutmamız yeterli olacaktır. Bu karışımı etlerle buluşturalım ve 1-2 dakika pişirelim. ...DEVAMI...


BENZER YAYINLAR

2 yorum:

  1. bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim
    http://ocaktakiyemegim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelirim tabii ama bu linkini blog keşifleri başlığındaki etkinliğe de eklemelisin ;) hoşgeldin, aktif katılımlarını bekliyorum ;)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...