8-10 adet kuzu pirzola 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı  10-15 adet arpacık soğan  1 baş sarımsak 2 adet orta boy patates 2 adet or...

Kremalı, Soya Soslu Kuzu Pirzola Tarifi ve Yapılışı

/
4 Comments

8-10 adet kuzu pirzola
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 
10-15 adet arpacık soğan 
1 baş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
200 ml krema
2 yemek kaşığı soya sos
Karabiber, kekik
Tuz
 


Fransızların kullandığı pişirme yöntemiyle kuzu pirzolayı denemelisiniz. Kuzu pirzolaları önceden ısıtılan tavaya zeytinyağını dökelim ve yağı yakmadan hemen mühürleme işlemini yapalım. Mühürlenen pirzoları tavanın bir köşesinde toplayalım. Yine aynı tavada arpacık soğanları ve jülyen doğranmış havuçları soteleyelim. Daha sonra patatesleri de ilave edip, önce soya sosu sonra da kremayı ekleyelim. Üzerini alimunyum folyo ile kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
Bu yemeğin yanına meyhane pilavını çok yakıştırıyorum. Tercih sizin afiyet olsun.



BENZER YAYINLAR

4 yorum:

  1. Kremayı çok seviyorum yemeklerde ama ne yazık ki krema bulamıyorum buralada

    YanıtlaSil
  2. Neresi oralar merak ettim;) Gönderelim ne olcak ki!!!...

    YanıtlaSil
  3. enfes görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...