Pita, ufak pide şeklinde olan özellikle döner veya dürüm çeşitleri için ideal olan pufuduk ortası boş ekmek için malzeme listesi, 1 su ...

Pita Ekmeği ile Çoban Kavurma

/
0 Comments

Pita, ufak pide şeklinde olan özellikle döner veya dürüm çeşitleri için ideal olan pufuduk ortası boş ekmek için malzeme listesi,

1 su bardağı süt ~ılık
1/2 su bardağı su ~ılık
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı silme tuz
2 su bardağı un + 2 su bardağı kepekli un


Kurban bayramının olmazsa olmazı çoban kavurma için,
500 gram kuşbaşı et
1 adet domates
2-3 adet yeşil biber
tuz
karabiber
üzeri için doğranmış taze soğan

Eveeeeeettt, ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştıralım ve mayanın aktif olması için 5 dk. bekleyelim. Kaba yoğurt, zeytin yağı, mayalı karışım, tuz ve elenmiş unu azar azar ekleyerek, kulak memesi kıvamında oluncaya kadar iyice yoğuralım, üzerini kapatıp, 1 saat mayalanması için bekleyelim. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alalım, 12 eşit parçaya bölelim. Bezelerin üzerini kapatalım ve 10 dk bekleyelim. Büyüklükleri size kalmış, ben 13-14 cm çaplarında açtım. Yağlı kağıt üzerine un serpip pitaları yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 220C de yaklaşık 8-10 dk üzeri kızarınca alalım.

















Çoban kavurma için etin küp küp doğranmış yağını kızgın tavaya alalım, bir iki tur döndürelim ve kuşbaşı ekleri ilave edelim. Dışlar kabuk bağlayıncaya kadar kavuralım. Sonra doğranmış biber ve domatesleri ekleyelim. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de ilave edelim. 30-40dk. pişirelim. Üzerine doğranmış taze soğanlarla servis edelim. Pita ekmek arası mükemmel oluyor. Afiyet olsun... 



BENZER YAYINLAR

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...