Mezopotamya'dan Akdeniz'e Amerika'ya kadar uzanan zeytin üretiminde ülkemiz de özellikle sofralık zeytin üretiminde ikinci sıra...

Hayat İksiri: Zeytin

/
4 Comments
Mezopotamya'dan Akdeniz'e Amerika'ya kadar uzanan zeytin üretiminde ülkemiz de özellikle sofralık zeytin üretiminde ikinci sırada yer alıyor.
Zeytinin hasat mevsimi sonbaharın sonu kışın başlarıdır. Kimi sofralık kimi yağlık olarak ayrılacak...Yağından çekirdeğine kadar bereketin ve sağlığın timsali...
Zeytin ağacı namı değer ''Hayat Ağacı''  narin ağaç, geç büyür, emek ister ama uzun ömürlüdür. Sadece zeytin vermez, bereketi şanındandır. Çiçek verir, yağ verir, sağlık verir, çekirdeğinden gübre ve yakıt olur... Eee daha ne olsun, şükür...!
Bu mübarek meyve '' Ez Zeytuni'' bol miktarda A,C,E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum gibi bir çok mineraller içeren bitkisel proteindir. 
Gün be gün bilimsel araştırmalar, bilirsiniz tvlerde bas bas bağıran Canan Karatay dahil, insanın ve sağlığın dostunu bol bol tüketin diyor. Cilde güzellik veriyor, saç dökülmesini engelliyor, kırışıklıkları gideriyor... Kalp ve damar sağlığı için biçilmiş kaftan... Saymakla bitmeyecek... Şifalı bitkiyi sofralarınızdan eksik etmeyin.
Zeytin severlerin 2006 yılında kurduğu Zeytindostu Derneği'nin seçtiği slogan ise on numara!!!.. ''Tane tane, damla damla sağlık.''  ''One by one, drop by drop health.''
Şunu da unutmayalım zeytin yağının kaynama noktası daha yüksek olduğu için dayanıklığı diğer yağlardan daha fazladır ;)



BENZER YAYINLAR

4 yorum:

  1. Ben de çok severim zeytin yağını. Bir de şöyle kekik kokulu oldu mu ohh mis :)

    YanıtlaSil
  2. Çok doğal,faydalı ve de bilgilendirici bir paylaşım olmuş.Zeytin yağı bir çok derde devadır bolca tüketelim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılıyorum Berika'nın Günlüğü teşekkürler, benden de sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...