Mart Ayında Okuduklarım  Nisan ayının ortasına gelsek de ben daha yeni Mart ayı okuma raporumu paylaşıyorum. Hedefimden size daha önc...

Okuduklarım | Mart 2017

/
13 Comments
yeni çıkan kitaplar 2017
Mart Ayında Okuduklarım 
Nisan ayının ortasına gelsek de ben daha yeni Mart ayı okuma raporumu paylaşıyorum.

Hedefimden size daha önce bu yazımda bahsetmiştim. O yüzden bu ay biraz hızlandım, başka türlü yetişmeyecek gibi, hala bir umudum var ama zor da! 

Ocak ve Şubat aylarında, memlekete git gel yaptığım için iki ayda toplam 15 kitap okumuştum. Mart ayında ise 16 kitap okudum, 17. kitap yarım kaldı.

Peki neler ve nasıl ?


Kayıp Şey, manga/çizgi roman olarak nitelendirebileceğim, 5 dakikalık kısa bir kitap. Çizimler çok hoş ve 15 dakikalık animasyonu da var. 

Kağıt Ev, her kitap kurdunun okuması gereken bir eser, kendinizi bulacağınızı düşünüyorum. Kısa ama o takıntı yok mu? Sanırım çoğumuz da var!

Ahmak Wilson'ın Trajesi, Mark Twain'den okuduğum kitaptı ve çok keyif aldım, zekasına, mizahına da hayran kaldım. Hemen akabinde de Tom Sawyer'ın Macerası'nı okudum, biraz hayal kırıklığı oldu benim için...


Stefan Zweig'ten her ay bir kitap okuyorum, bu ay iki oldu. Bir Çöküşün Öyküsü, Modern Klasikler Dizisi'nde yer alsa da daha önce Can yayınlarının Amok Koşucusu adlı kitabında ilk hikayeydi. İkisini kıyaslama fırsatı oldu ve açık ara Can yayınlarının çevirisini -İş Bankası Kültür'e göre- daha iyi buldum diyebilirim. Olağanüstü Bir Gece, okurken keyif aldığım bir Zweig kitabıydı, tavsiye ederim.

Momo, Micheal Ende virüsünü kaptığım ilk eser. Dağınık'la seferber olduk eserlerini toparlamak için çünkü çoğunun baskısı yok, satışta değil! 

Eş, Jenny Offill'in kaleminden, çerezlik, hızlı okunan bir kitap. Evlilik üzerine, rutin hayat...

Küller ve Kor, fantastik, distopya tarzında sürükleyici seri başlangıç kitabıydı, devamı bir an önce gelsin istiyorum, çünkü sevdim!

Bir Sonraki Hayatımız, reenkarnasyon üzerine kurulu bir kitap, keyifle okudum, keşke finali de güzel olsaydı ama seri başlangıç kitabı olduğu için göz ardı edilebilir.

Yürüyen Şato, çerezlik, fantastik bir kitap, kafa dağıtmak için okunası...

Denizkızı Olmak Çok Önemlidir, çok naif ve yetişkinlere özel etkileyici bir çocuk kitabı, okunmalı diyorum.

Yabancı, Albert Camus'tan okuduğum ilk eser, klasik olmasına rağmen akıcı, yalın anlatımla hızla okunan bir eser olsa da çok etkilendiğimi söyleyemem.

Dorian Gray'in Portresi, etkileyici muazzam bir eserdi. Okunmalı!

Bir Noel Şarkısı, Dickens'ın eseri, İthaki'nin cildi, baskısı kadar beni heyecanlandırmadı, maalesef, kurgu güzel ama çok düz geldi.

Çizgilerle Komünist Manifesto, bayıldım diyebilirim! Hem çizimlere hem anlatıma hem de baloncuklardaki esprilere...

Aylık raporum bu şekilde!

Siz neler yapıyorsunuz, neler okuyorsunuz?

Okuduklarınız varsa aynı fikirde miyiz?



Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Modern klasikler 


*Bordo renkli kelimelerin üzerine gelerek merak ettiğiniz kitaplar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz!




Beni buralardan da takip edebilirsiniz:

Instagram: @bookandcoffee__ 
Goodreads: Kfenomeni
Twitter: @Kfenomeni




Keyifli, iyi okumalar!

Sevgiler...




BENZER YAYINLAR

13 yorum:

  1. Listenden sadece Yabancı'yı okumuştum ben. Kitap zevklerimiz epey farklı sanırım. Keyifli okumaların olsun:))

    YanıtlaSil
  2. En alttaki modern klasikler enfes görünüyor :D Ne çok okuyorsun Fenom, özeniyorum ya :/ Ben daha ayın üçüncü kitabındayım, Korku'ya başladım. Ben de her ay bir Zweig kitabı okuyayım diyorum, bu aydan başladım bakalım istikrar sağlayabilecek miyim.. Komünist Manifesto'nun çizgi roman şeklini okumuştum üç sene önce filan ama aynı baskı mı bilemedim. Benim okuduğum NTV yayınlarınındı. Onu çok beğenmiştim ben de. İş Bankası'nın çevirisini beğenmedin demek.. Ben de Zweig'larımı hep İş Bankası'ndan aldım, senden böyle duyunca bir şüphe düştü şimdi içime :D Küller ve Kor'u çok merak ettim, araştıracağım hemen. Daha bol okumaların olsun ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gözde'ciiimmm fırsat bulmuşken değerlendiriyorum, bazen iyi okuyorum bazen hiç okuyamadığım da oluyor ama önemli olan istikrar =)) Bence Zweig her ay iyi gidiyor, bir tık leveli yüksek Sadık Hidayet Kör Baykuş okudum, okumadıysan bir bak derim ;)
      Manifesto, yordam yayınlarının NTV bilmiyorum ;)
      Çok teşekkür ediyorum, iyi okumalar, öpüyorum <3 <3 <3

      Sil
  3. 41 kere maşallah fenomenim ♥
    Güzel kitaplar okumuşsun yine...
    Şu İş Kültürle Can yayınları ayırımını biraz daha açsana bana. O seriyi Kültürden listeme ekledim, gelecek ay alacaktım hepsini birden. Can yayınlarına mı dönsem dedim seni okuyunca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şebocum <3 <3 <3
      Şöyle ben sadece bir kitabı kıyasladım, elimde olanı yani, Can yayınları açık ara öndeydi bana göre çeviri olarak ama İş bankasını da yabana atamam, Can ile kıyaslayınca bir tık gerisinde gördüm, bu modern klasiklerde ise kapak, ebatı; çanta kitap, kısa olduğu için okuması rahat oluyor... Can yayınlarının Amok koşucusu 7 öyküden oluşuyordu, içlerinden biri kitabın adı olan hikaye... ama iş bankası mesela parçalamış, o kitaptaki ilk hikaye; bir çöküşün öyküsü idi, onu ayrı kitap yapmış, sonra amok koşucusunu ayrı kitap yapmış o da enteresan geldi, bir kitaptan 7 kitap çıkaracak galiba =))
      Sonuç, hangini alırsan al çevirileri iyi, için rahat olsun, dahası -daha iyisi-
      olsun diyorsan benim gönlüm can'dan yana =)
      Modern Klasikler Dizisi'ne İş ile başladığım için iş bankası alıyorum genelde ;)

      Sil
  4. Momo, Yabancı ve Kağıt Ev'i çok sevmiştim. Bir Noel Ezgisi'ni aldım sırada... Şahane... Ben de okumalarımı bu ara hızlandıracağım. Kitapları yığdım valla:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kuzum nasil ozeniyorum nasil anlatamam... keske bende bu kadar kitap bitirebilsem🙏

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ederim. Rakamlar cok güzel.

    YanıtlaSil
  7. Ben her kitaptan sonra bir hazım süreci geçiriyorum. Sizin gibi kitap okuyanları görünce şaşkınlığa düşüyorum. Acaba biraz da kıskanıyor muyum? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Maşallah iyi okumuşsun. İnsan okuyacağım diye hırs yapınca ve buna zaman ayırınca okuyor yoksa günlük hayatın koşturmacasında istediğimiz kadar okuyamıyoruz. Nisanda daha çok okuman dileğiyle :-)

    YanıtlaSil
  9. Ayyyy çok güzel gözüküyorlaaar *-* Okunduğunda daha da güzel oluyorlar. İnşallah ben de sınavdır derstir derken düzgünçe vakit ayırıp okuyabilirim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...