Fajita/Fajitas, İspanyolca da 'Etin en güzel bölümü' anlamına gelen, genelde dana etiyle yapılan avakado sos, salsa sos ve yoğurtlu/...

Fajita Tarifi ve Yapılışı

/
18 Comments
Fajita/Fajitas, İspanyolca da 'Etin en güzel bölümü' anlamına gelen, genelde dana etiyle yapılan avakado sos, salsa sos ve yoğurtlu/kremalı soslar eşliğinde sunulan enfes TexMex mutfağından lezzettir. Peki, nasıl yapılır?


300-400 gram dana biftek
Dolmalık california biberi ~sarı,yeşil,kırmızı
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke 
Pul biber, karabiber, kekik
Tuz
Zeytin yağı
Tortilla/lavaş
  • Etleri julyen doğrayalım ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, pul biber, kekik, sirke, rendelenmiş sarımsaktan oluşan karışım içerisinde en az iki saat marine edelim. 
  • Biberlerin çekirdeklerini çıkartalım ve soğan ile beraber julyen doğrayalım.

Soteleme işlemlerinde genelde wok tava tercih ediyorum çünkü ısıyı her noktasına eşit dağıtıyor ve aynı büyüklükte doğranmış parçalar, aynı pişmişliği yakalıyor. 
  • Doğranmış olan biberleri ve soğanları diriliklerini kaybetmeyecek şekilde 3-4 dakika kadar zeytin yağında soteleyelim.
  • Önceden ısıttığınız döküm tava içerisinde marine edilmiş etleri önlü arkalı kızartalım.
  • Pişen etleri ve sebzeleri birleştirelim. Yatak olarak sebzeleri kullanıp üzerine etleri de döşeyebilirsiniz veya ben renkli görünümü seviyorum, karıştırada bilirsiniz. Afiyet olsun...
Gelelim soslara...

Salsa sos için;


1-2 adet arpacık soğan ~çok ince kıyılmış
1 diş sarımsak ~rendelenmiş
1 adet orta boy ince yeşil sivri biber ~çok ince kıyılmış
1 adet orta boy kabukları soyulmuş domates ~rendesi

2 adet cherry domates ~küçük küçük doğranmış

1 dal maydanoz ~çok ince kıyılmış
1 çay kaşığı limon suyu/ nar ekşisi1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz ve Karabiber
  • Tüm malzemeleri karıştıralım ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servise ekleyelim.
Yoğurt sos için;

3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy salatalık ~çok ince doğranmış, çekirdekleri alınmış
1 adet arpacık soğan ~çok ince kıyılmış
1 dal maydanoz ~çok ince kıyılmış
1 diş sarımsak ~rendelenmiş
1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber, nane
  • Tüm malzemeleri karıştıralım ve servise ekleyelim.

Avakado ~Guacamole sos için;

1 adet olgun avakado
1 diş sarımsak ~rendelenmiş
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı zeytin yağı
1/2 çay kaşığı esmer toz şeker
Tuz ve karabiber
  • Avakadoyu ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkartalım ve çatalla iyice ezelim. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip, karıştıralım ve servise ekleyelim.
Tortilla ekmeğini de ısıtır sunuma eklerseniz tam teşekküllü, orijinal bir TexMex esintisi yaşatırsınız. Beğeninize sunuyor ve denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet, şifa olsun...


BENZER YAYINLAR

18 yorum:

  1. Avakadolu et, enteresan! Bizim mutfakta meyve ile hicbir şey yapılmaz genelde. Ama bu rengarenk çok iştah açıcı duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avakado sos olarak var, etin içinde değil aslında, Deneyimli anne :)

      Sil
  2. Değişik bir sosmuş. Ben eti çok severim, hatta baya baya çok severim. Değişik tarifler denemeyi de çok seviyorum en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende etçiyimdir, dene dene kolay zaten yapması ;)

      Sil
  3. Merhaba. Blog kesif etkinliginden buldum sizi. Sevgiler. Deryaninsporgunlugu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, blog keşif etkinliği olan yazıma yorum bırakabilirsiniz, linkinizi sosyal ağlarınızı ;)

      Sil
  4. Enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Bu ara hamilelikten etle pek aram yok ama düzelir düzelmez ilk iş deneyeceğim;) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa doğrudur, hassas durumlar, inşallah düzelir ;)

      Sil
  5. Meksika ve Japon mutfağını çok seviyorum. Fajita yemeyi özlediğimi farkettim şu an :(

    YanıtlaSil
  6. Tarif çok güzel, marine edilmiş etle hazırlanması eminim tadına tat katmıştır. Tarifi denersem hangi sosla yaparım konusunda kararsız kaldım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soslar yanına eşlik etmesi için aslında yapmasan bile oluyor, etin tadı yetiyor ;)

      Sil
  7. çok güzel görünüyor ve uzun zamandır yemedim :(
    bende beklerim blog keşif etkinliğiyle buldum sizi
    rengarenkbirgun.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  8. Off çok severim fajitayı, sık sık da yapmaya çalışırım et yoksa tavukla. Ama avokadolu hiç denememiştim. şahaneymiş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim afiyet olsun ;) Sos olarak fena değil kendisi, ama eşim sevmiyor :(

      Sil
  9. Evde denemek istiyorum en kısa zamanda... Tesekkrler bu güzellik için.. :)7

    http://modaperestt.blogspot.com.tr/2015/11/victorias-secret-fashion-show-2015_24.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedikten sonra ki yorumunu da merakla bekliyor olacağım ;)

      Sil

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz...
Kitap yorumlarım ve fotograflarım için instagram adresim @bookandcoffe__ beklerim!

Teşekkürler, sevgiler...